Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νεοφύτου (ΔΗΣΥ): Σοβαρός κίνδυνος δημογραφικής αλλοίωσης στην Κύπρο, λόγω μεταναστευτικού

Νεοφύτου (ΔΗΣΥ): Σοβαρός κίνδυνος δημογραφικής αλλοίωσης στην Κύπρο, λόγω μεταναστευτικού
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου χαιρετίζει και στηρίζει τη θέση της κυπριακής κυβέρνησης για ριζοσπαστικά μέτρα για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού
Σοβαρός είναι ο κίνδυνος δημογραφικής αλλοίωσης, όχι μόνο των κατεχομένων εδαφών, αλλά και των εδαφών που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία, λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος, δήλωσε την Κυριακή (8/3/2020) στην Πάφο ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ).
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε, επίσης, ότι χαιρετίζει και στηρίζει τη θέση της κυπριακής κυβέρνησης για ριζοσπαστικά μέτρα για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, προσθέτοντας πως εάν δεν ληφθούν μέτρα τώρα, κινδυνεύουμε το μεταναστευτικό να επισκιάσει ακόμα και το εθνικό ζήτημα της Κύπρου, όπως αναφέρει το sigmalive. Είναι, είπε, ένας άλλος εθνικός κίνδυνος, «να κινδυνεύσουμε να αλλοιωθεί πέραν του δημογραφικού χαρακτήρα των κατεχομένων και ο δημογραφικός χαρακτήρας των ελεύθερων περιοχών».
Ουδέποτε, ανέφερε περαιτέρω, ήταν ούτε θα γίνει ποτέ ρατσιστής, προσθέτοντας πως σέβεται την ανθρώπινη ύπαρξη και το δικαίωμα στη ζωή και μιας καλύτερης ζωή.
«Δεν μπορεί όμως η Κύπρος να χρησιμοποιείται από επιτήδειους και από κυκλώματα», είπε, προσθέτοντας πως «πέραν των στοχεύσεων της Τουρκίας, να δημιουργεί προβλήματα με το να στέλνει μετανάστες στην Κύπρο, είτε μέσω θαλάσσης, είτε διαμέσου των κατεχομένων, να διασχίζουν την παραμεθόριο περιοχή, υπάρχει και ένα μεγάλο πρόβλημα με ανθρώπους που έρχονται νόμιμα στην Κύπρο και τους παραλαμβάνουν κυκλώματα για να αιτούνται πολιτικό άσυλο».
Συνεχίζοντας είπε ότι «σέβομαι και την προσφορά των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, κάποιες εκ των οποίων έδωσαν μάχες, για σημαντικά ζητήματα που αφορούν και το περιβάλλον, και ανθρώπινα δικαιώματα που αφορούν και την Κύπρο μας».
Όμως, συμπλήρωσε, «είναι και κάποιοι, που χρησιμοποιούν τις ΜΚΟ ως άσυλο για να κάνουν παιχνίδια με το πολιτικό άσυλο».
Να πλουτίζουν, συνέχισε, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την εθνική ζημιά που προξενούν.
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως ως πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος στην Κύπρο «θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να θεσπισθούν διαδικασίες για διαφάνεια, για λογοδοσία αλλά και έλεγχο αυτών των ΜΚΟ που με το άλλοθι του άσυλου έκτισαν μια βιομηχανία εκατομμυρίων, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στον τόπο μας».
 Ίσως, κατέληξε, είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που όλοι ελέγχονται πλην των ΜΚΟ.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης