Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΟΙΕΛΕ: Λήψη άμεσων μέτρων στην ιταλική σχολή, λόγω πιθανού κρούσματος κορωνοϊού

ΟΙΕΛΕ: Λήψη άμεσων μέτρων στην ιταλική σχολή, λόγω πιθανού κρούσματος κορωνοϊού
Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, υπάρχει στο εκπαιδευτήριο εκπαιδευτικός που πιθανότατα έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό
Τη λήψη άμεσων μέτρων στην Ιταλική Σχολή Αθηνών ζητεί η ΟΙΕΛΕ με επιστολή της την Κυριακή (8/3/2020) προς την υπουργό Παιδείας που κοινοποιήθηκε στην πολιτική ηγεσία, στον ΕΟΔΥ και στην αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, υπάρχει στο εκπαιδευτήριο εκπαιδευτικός που πιθανότατα έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.
Ταυτόχρονα, στελέχη και μαθητές του σχολείου έρχονται τακτικά σε επαφή με Ιταλούς υπηκόους, γεγονός που γεννά πρόσθετη ανησυχία λόγω της έντονης διασποράς του ιού στη γειτονική χώρα.
Επιπλέον, το σχολείο χωρίζεται από άλλο δημοτικό και νηπιαγωγείο μόλις από μια μεσοτοιχία και ο κίνδυνος για την εξάπλωση της επιδημίας είναι ιδιαίτερα μεγάλος.
«Οφείλουμε να τονίσουμε ότι το συγκεκριμένο εκπαιδευτήριο, αν και ξένο σχολείο  (όπως άλλα 29 ιδιωτικά εκπαιδευτήρια) υπάγεται στην αποκλειστική εποπτεία του υπουργείου Παιδείας.
Επειδή, μάλιστα, έχει πρόσφατα επιδείξει αλαζονεία και άρνηση στην τήρηση των νόμων, εφιστούμε την προσοχή των αρμοδίων αρχών», αναφέρεται στην επιστολή της η ΟΙΕΛΕ.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης