Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σκληρές εικόνες στο χρηματιστηριακό ταμπλό

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σκληρές εικόνες στο χρηματιστηριακό ταμπλό
ΑΓΟΡΕΣ: Σκληρό το ξεκίνημα των διεθνών αγορών. Το Crude Oil βυθίστηκε 30% παρασύροντας τα παράγωγα του DOW 1.100 μονάδες χαμηλότερα. Απίστευτες εξελίξεις! Βυθίζονται οι αγορές μετοχών παγκοσμίως και εμείς φυσικά δεν έχουμε ελπίδα. Ο DAX ακολουθεί τον DOW με μία εξίσου μεγάλη κίνηση προς τα κάτω.

Την περασμένη Παρασκευή στο κλείσιμο είχαν μαζέψει λίγο τις απώλειες, αλλά σήμερα τα πράγματα έγιναν χειρότερα. Στην Ιταλία έχει χαθεί ο λογαριασμός από τους θανάτους λόγω του ιού της Κίνας. Βυθίζεται και εκεί το χρηματιστήριο. Ανήμπορες να περιορίσουν την εξάπλωση οι κυβερνήσεις.

Η Ελλάδα εκτός από αυτό το μέτωπο έχει και την Τουρκία, η οποία συνεχίζει να προκαλεί και οι Ευρωπαίοι μένουν στις ευχές και σε δηλώσεις στήριξης που όμως δε φέρνουν αποκλιμάκωση, ούτε δημιουργούν συνθήκες, οι οποίες θα μπορούσαν να πιέσουν τον Ερντογάν. Το ευρώ είναι σε ιστορικά υψηλά έναντι της τουρκικής λίρας. Μπορεί να βρει από εκεί το δάσκαλό του…

ΑΓΟΡΑ: Απίστευτες εντολές στο -30% σε πολλές μετοχές του ΧΑ στην προσυνεδρίαση. Τα παράγωγα του FTSE 25 άνοιξαν με τεράστια πτώση ακολουθώντας και με το παραπάνω, όπως πάντα την πτώση των διεθνών αγορών. Μαύρη μέρα…

Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε στο -13%, αλλά λες και δε μας έφτανε η πτώση, το σύστημα παρακολούθησης τα έπαιξε και μας δίνει λάθος ποσοστιαίες μεταβολές. Τι να πούμε… Ακραίες οι τιμές των μετοχών και πολλές της υψηλής κεφαλαιοποίησης είναι σε ΑΜΕΜ. Πραγματικό μακελειό. Η ΔΕΗ στα 2 ευρώ, η Lamda στα 5,21 ευρώ, η Πειραιώς στα 1,25 ευρώ, ο ΟΤΕ στα 10,8 ευρώ και πάει λέγοντας.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Τι να γράψουμε, τι να μεταδώσουμε. Απίστευτη κατρακύλα. Κάνουν πράξη και αμέσως πάνε σε δημοπρασία οι μετοχές. Ξανακάνουν και ξαναπάνε. Μόνο τιμές θα δώσουμε καθώς τα ποσοστά είναι λάθος. Μέχρι να φτιάξουν, αν φτιάξουν. Δε φταίμε εμείς, αλλά η πλατφόρμα μετάδοσης πληροφοριών που έβαλε ξαφνικά κλείσιμο νέο σήμερα το πρωί και τα διέλυσε όλα.

ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ: Ο Γενικός Δείκτης είναι στα χαμηλά πλέον Δεκεμβρίου 2018. Χάθηκε όλη η άνοδος του 2019 και πλέον από εκεί που η αγορά ήταν η πρώτη στον κόσμο με τη μεγαλύτερη άνοδο, τώρα είναι η πρώτη λογικά με τη μεγαλύτερη πτώση.

ΔΕΗ: Στα 2 ευρώ έγραψε χαμηλό η μετοχή. Δεν έχει περάσει μήνας που ήταν πάνω από τα 4 ευρώ.

Viohalco: Τεράστια η πτώση και εδώ.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Εδώ να δείτε. Στα 1,25 ευρώ η μετοχή. Μιλάμε για σφαγή. Πάει να μηδενίσει όλη την άνοδο από την αρχή του 2019. Έχει ακόμα περιθώριο…

ΕΧΑΕ: Κάνει τζίρο το ΧΑ αλλά ποιος κρατάει μετοχές. Στα 3,39 ευρώ κατρακύλισε ο τίτλος. Κάποιοι μεγάλοι επενδυτές του εξωτερικού, πήγαν την περασμένη εβδομάδα να αλλάξουν θέσεις και να πάρουν ζημιά από αλλού και να μπουν στην ΕΧΑΕ λόγω τζίρου. Με αποτίμηση 200 εκατ. ευρώ πλέον έχει καλή μερισματική απόδοση, αλλά άμα συνεχιστεί αυτή η εικόνα στα ξένα θα αποκτήσει και καλύτερη.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Ένα ευρώ σχεδόν κάτω από το προηγούμενο κλείσιμο.

JUMBO: Στα 13 ευρώ η μετοχή και στα 1,76 δισ. ευρώ η αποτίμηση.

CENERGY: Στα 0,70 ευρώ…

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Στα 1,60 ευρώ εδώ και στα 65 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στα 0,72 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr  


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης