Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε χαμηλά επτά ετών διαμορφώνεται το επενδυτικό κλίμα τον Μάρτιο 2020 - Στις -17,1 μονάδες ο δείκτης Sentix

Ευρωζώνη: Σε χαμηλά επτά ετών διαμορφώνεται το επενδυτικό κλίμα τον Μάρτιο 2020 - Στις -17,1 μονάδες ο δείκτης Sentix
Τα στοιχεία για του Sentix για το επενδυτικό κλίμα αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
«Βουτιά» καταγράφει το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (9/3) στοιχεία του ερευνητικού ομίλου Sentix, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επά ετών εν μέσω ανησυχιών για τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στην παγκόσμια οικονομία.
Ειδικότερα, ο δείκτης επενδυτικού κλίματος διαμορφώθηκε στις -17,1 μονάδες, έναντι 5,2 μονάδων τον Φεβρουάριο του 2020, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2013, καθώς η έξαρση του κορωνοϊού αυξάνει τις πιθανότητες μίας περιόδου παρατεταμένης οικονομικής αδυναμίας.
Παράλληλα, τα στοιχεία του Sentix για το επενδυτικό κλίμα αποδείχθηκαν κατώτετα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στος -11,4 μονάδες.
«Οι επενδυτές προετοιμάζονται για μία μακρά περίοδο οικονομικής αδυναμίας», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Sentix, Manfred Huebner, μετά τη δημοσίευση της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 1.155 επενδυτές και η οποία έλαβε χώρα από τις 5 έως τις 7 Μαρτίου.
Μάλιστα, ο κ. Huebner τόνισε ότι «οι επενδυτές θέλουν να δουν ένα ισχυρό μήνυμα από τη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», η οποία συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη (12/3).
«Ο χρόνος πιέζει, γιατί εάν δε ληφθούν μέτρα, κανείς δε θα πρέπει να εκπλαγεί εάν υπάρξει μία νέα στιγμή 'Lehman' η οποία θα αυξήσει το χάος», τόνισε ο επικεφαλής του Sentix, διευκρινίζοντας ότι «όπως και να έχει, το περιβάλλον ύφεσης είναι πιθανό να μας επηρεάσει για τους επόμενους μήνες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης