Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Ίσως να μην επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2020 - Κάλεσμα σε γερμανικές επιχειρήσεις για επενδύσεις

Μητσοτάκης: Ίσως να μην επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2020 - Κάλεσμα σε γερμανικές επιχειρήσεις για επενδύσεις
Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε κάλεσμα στις γερμανικές επιχειρήσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα
Ανοιχτό άφησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ενδεχόμενο μη επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων του 2020 λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού στην οικονομία.
«Το 2020 θα είναι μια διαφορετική χρονιά από αυτή που προβλέπαμε και οι δημοσιονομικοί στόχοι που θέσαμε ίσως να μην μπορούν να επιτευχθούν, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Ελληνογερμανικό Φόρουμ που πραγματοποιείται στο Βερολίνο.
Σημειώνεται ότι ήδη η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται κάτω από τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης.
Χαρακτηριστικά είναι τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σύμφωνα με τα οποία η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 1,9% το 2019, πριν δηλ. εκδηλωθεί η επιδημία του κορωνοϊού.
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση ανέμενε ανάπτυξη 2%.

Κάλεσμα σε γερμανικές επιχειρήσεις

Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης.
Τα νέα προβλήματα την οδηγούν να επιταχύνει και όχι να επιβραδύνει τις αλλαγές που σχεδιάζαμε», ενώ απηύθυνε κάλεσμα στις γερμανικές επιχειρήσεις για επενδύσεις.
«Οι ελληνικές επιχειρήσεις φορολογούνται ήδη λιγότερο, έχουν καταργηθεί πολλές από τις γραφειοκρατικές δυσκολίες που ίσχυαν στο παρελθόν.
Η Ελλάδα είναι πλέον μια χώρα πολύ πιο φιλική στις επενδύσεις» είπε και επεσήμανε «θέλουμε πολύ περισσότερες από τις 162 γερμανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σήμερα στη χώρα μας».
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το πιο σημαντικό είναι η συνεργασία Ελλάδας και Γερμανίας να αναπτυχθεί και να κατευθυνθεί σε νέους τομείς.
«Μετράμε ήδη κάποιες πρώτες νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες, π.χ. με την Volkswagen για την μετατροπή ενός νησιού σε ενεργειακά πράσινο» τόνισε.
Παράλληλα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει «ένα νέο εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα, που προβλέπει δισ. επενδύσεων και δημιουργία θέσεων εργασίας, κυρίως στη δυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης