Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο πολιτικό χτύπημα στον Erdogan: Μετά τον Davutoglu και ο Babacan ιδρύει κόμμα

tags :
Νέο πολιτικό χτύπημα στον Erdogan: Μετά τον Davutoglu και ο Babacan ιδρύει κόμμα
Πλέον στελέχη ακόμα και του κόμματός του αμφισβητούν ανοιχτά τον Τούρκο πρόεδρο, Tagip Erdogan.
Την ίδια στιγμή που τα μέτωπα, διπλωματικά και στρατιωτικά, πιέζουν αφόρητα την τουρκική κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tagip Erdogan, δεν προλαβαίνει να μετρήσει τα πλήγματα που δέχεται και στο πεδίο της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης.
Πλέον στελέχη ακόμα και του κόμματός του τον αμφισβητούν ανοιχτά, ενώ κάποιοι δεν διστάζουν να χαράξουν τον δικό τους πολιτικό δρόμο.
Πρώτος άνοιξε την πόρτα της εξόδου από το ερντογανικό ΑΚP ο Ahmet Davutoğlu, πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, για να τον ακολουθήσει ο πρώην στενός σύμμαχος του Τούρκου προέδρου Erdogan, Αli Babacan, που κατέθεσε και αυτός τα χαρτιά του για να ιδρύσει κόμμα.
«Η Τουρκία χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα» δήλωσε ο Ali Babacan, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Erdogan, προσθέτοντας: «Είναι ανάγκη να γίνουν μεταρρυθμίσεις».
Εν προκειμένω αξίζει να επισημανθεί πως ο Ali Babacan είχε παραιτηθεί από το AKP, επικαλούμενος βαθιές πολιτικές διαφορές.
O Babacan είχε υπάρξει εκ των στενότερων συνεργατών του Τούρκου προέδρου, έχοντας διατελέσει υπουργός Οικονομίας, υπουργός Εξωτερικών και τέλος αντιπρόεδρος.
Η ξένη επενδυτική κοινότητα είχε διαμορφώσει θετική γνώμη για αυτόν όσο ήταν επικεφαλής της οικονομίας.
«Έχουν περάσει 20 χρόνια (από την ίδρυση του AKP). Η Τουρκία έχει αλλάξει.
Δυστυχώς, το πολιτικό κόμμα του οποίου υπήρξα μέλος προβαίνει σε ενέργειες αντίθετα με τις ιδρυτικές του αρχές.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το αντιπολιτευτικό ρεύμα κατά του Erdogan αναμένεται να διογκωθεί στη γείτονα, καθώς μάλιστα κατηγορείται όλο και περισσότερο για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για υπονόμευση της δημοκρατίας.
Την περασμένη εβδομάδα δημοσκόπηση της εταιρείας Metropoll που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει πως η δημοφιλία του Erdogan έχει πέσει στο 41,1%, από 48% που ήταν τον Οκτώβριο, όταν άρχισε η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης