Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard Chartered: Χαμηλά επιτόκια και δημοσιονομικά κίνητρα θα βοηθήσουν – BMO: Κίνδυνος στασιμότητας για τις αγορές

tags :
Standard Chartered: Χαμηλά επιτόκια και δημοσιονομικά κίνητρα θα βοηθήσουν – BMO: Κίνδυνος στασιμότητας για τις αγορές
Standard Chartered: Χαμηλά επιτόκια και δημοσιονομικά κίνητρα θα βοηθήσουν
Ο συνδυασμός των χαμηλών επιτοκίων και των δημοσιονομικών κινήτρων θα βοηθήσουν την παγκόσμια οικονομία υποστηρίζει η βρετανική τράπεζα Standard Chartered.
Από την πλευρά της η BMO αναφέρει ότι δεν έχει σημασία πόσο θα διαρκέσει η πτώση στις αγορές αλλά πόσο καιρό θα μπορούσαν να μείνουν στάσιμα στα χαμηλά τα χρηματιστήρια.

Standard Chartered: Χαμηλά επιτόκια και δημοσιονομικά κίνητρα θα βοηθήσουν

Με τις προσδοκίες των επενδυτών για μια μείωση του επιτοκίου της FED στο 0% η Standard Chartered, υποστηρίζει ότι εάν συνοδευτούν και από δημοσιονομικά κίνητρα θα μπορούσε κάπως η κατάσταση να ελεγχθεί λόγω της κρίσης του κορωνοιού και του πετρελαίου.
Σε έκθεση με τίτλο αδειάζει το ντουλάπι νομισματικής πολιτικής της Fed η αμερικανική κεντρική τράπεζα μπορεί να πιστεύει ότι η επιθετική μείωση των επιτοκίων αποτελεί προϋπόθεση για τη δημοσιονομική πολιτική.
Ωστόσο, δεδομένου ότι η FED μπορεί να αισθάνεται ότι τα δημοσιονομικά κίνητρα είναι πρακτικά πολιτικά μέτρα μόνο εάν η νομισματική πολιτική είναι η μέγιστη, ο συνδυασμός χαμηλών επιτοκίων και δημοσιονομικών κινήτρων μπορεί να είναι το κλειδί για να μπορέσουν οι δανειολήπτες να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
Όσον αφορά τις νομισματικές προσδοκίες, η Fed δεν θα κάνει τίποτα πολύ τρελό και αναμένει από τη Fed θα μειώσει τις παρεμβάσεις στην αγορά repos προσεχώς.
Ως προς τα επιτόκια οι αγορές προβλέπουν ότι θα μειωθούν στο 0,50% δηλαδή μείωση 0,50% από το 1% της τρέχουσας περιόδου και μείωση σωρευτική 1% το τελευταίο διάστημα.
Κατά την Standard Chartered τα φορολογικά κίνητρα μπορεί να μην είναι σημαντικά αποτελεσματικά ούτε για τη δημιουργία πρόσθετων δαπανών.
Ο αντίκτυπος των δημοσιονομικών κινήτρων μέσω χαμηλότερων φόρων μπορεί να είναι μικρότερος στη δημιουργία πρόσθετων δαπανών.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/market%20pricing%20std%20chartered.jpg?itok=ABHcKKxP

BMO: Κίνδυνος στασιμότητας για τις αγορές

Το βασικό πρόβλημα δεν είναι πόσο θα πέσουν τα χρηματιστήρια αλλά εάν θα παραμείνουν στάσιμα στα χαμηλά επίπεδα αναφέρει η BMO.
Λιγότερο από μια εβδομάδα μετά την πανικοβλημένη μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, από την FED προκαλώντας έναν ακόμα ευρύτερο πανικό στην αγορά, η Fed προφανώς έμαθε μερικά μαθήματα από την πρώτη μείωση έκτακτης ανάγκης:
1)Οι κινήσεις πανικού προκαλούν πανικό
2)Τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου δεν ανταποκρίνονται θετικά σε κάθε παρορμητική κίνηση
3)Οι μειώσεις δεν είναι απαραιτήτως η ασφαλέστερη στρατηγική.
Η FED δεν βιάζεται και ίσως αυτό λειτουργήσει θετικά.
Κατά την BMO ο μεγαλύτερος κίνδυνος (και ο αναμφισβήτητα ανησυχητικός για την FOMC και FED) δεν είναι ότι η συμπεριφορά των μετοχών είναι υπερβολική, αλλά αντίθετα υπάρχει φόβος μήπως οι μετοχές παραμείνουν χαμηλά για καιρό
Πράγματι, εάν οι μετοχές είναι πολύ χαμηλά για πολύ καιρό, το συμπέρασμα της BMO είναι ότι θα υπονομεύσει πολλούς τομείς της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης