Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Βιέννη ο Μητσοτάκης – Συνάντηση με τον καγκελάριο Kurz – Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο

Στη Βιέννη ο Μητσοτάκης – Συνάντηση με τον καγκελάριο Kurz – Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο
Αλληλεγγύη και στήριξη της Αυστρίας στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό θα μεταφέρει στον Κ. Μητσοτάκη ο καγκελάριος της Αυστρίας
Στη Βιέννη θα βρεθεί σήμερα Τρίτη 10/3 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ύστερα από τη συνάντηση που είχε χθες στο Βερολίνο με την καγκελάριο Angela Merkel, θα συναντηθεί με τον Αυστριακό καγκελάριο Sebastian Kurz.
Ο Κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στη Βιέννη νωρίς το απόγευμα, θα έχει συνομιλίες με τον κ. Kurz και στη συνέχεια θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τον κ.Kurz για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και τα τεκταινόμενα στην ελληνοτουρκική μεθόριο στον Έβρο ενώ εκτιμάται ότι θα αναφερθεί και στις ελληνικές θέσεις σχετικά με το μεταναστευτικό/προσφυγικό που μεταξύ άλλων ζητούν το δίκαιο επιμερισμό των μεταναστευτικών βαρών σε όλη την Ευρώπη.
Ο καγκελάριος της Αυστρίας αναμένεται να επαναλάβει στον Έλληνα πρωθυπουργό την αλληλεγγύη και τη στήριξη της χώρας του προς την Ελλάδα όσον αφορά τη διαχείριση του μεταναστευτικού
«Πέραν της ενίσχυσης της Frontex, η Αυστρία συμβάλλει επιπλέον με άμεση βοήθεια για την Ελλάδα.
Πρέπει να κάνουμε τα πάντα, ώστε τα ελληνικά σύνορα προς την Τουρκία να παραμείνουν κλειστά και να μην ενδώσουμε στο παιχνιδάκι του Erdogan», ανέφερε την περασμένη Κυριακή ο Αυστριακός καγκελάριος, ο οποίος είχε αναφέρει ότι  «παράλληλα με εφοδιασμό σε προσωπικό και υλικό, θα υποστηρίξουμε την Ελλάδα με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια για την φροντίδα των προσφύγων στα ελληνικά νησιά και στα σύνορα της χώρας».
«Το σημαντικότερο τώρα είναι να υποστηρίξουμε την Ελλάδα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και ως Ευρωπαϊκή Ένωση να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι δεν αφήνουμε να μας εκβιάζει ο Τούρκος πρόεδρος Rejep Tayip Erdogan» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Kurz, ο οποίος ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που άσκησε ανοικτά δριμεία κριτική προς τον Τούρκο πρόεδρο για την «πρωτοφανή όσο και προκλητική» ανακοίνωσή του περί ανοίγματος των συνόρων προς την Ελλάδα, τονίζοντας ότι οι πρόσφυγες/μετανάστες «χρησιμοποιούνται από τον Erdogan ως έρμαια, ως όπλα, ως μέσο πίεσης απέναντι στην Ε.Ε., κάτι που είναι αναξιοπρεπές και πρέπει να καταδικαστεί εντονότατα - και παράλληλα απαιτείται η κατά το δυνατόν καλύτερη υποστήριξη προς την Ελλάδα και μία ενότητα μέσα στην Ε.Ε.».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης