Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Απομακρύνθηκε από τα υψηλά οκτώ ετών ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο 2020, στο 5,2%

Κίνα: Απομακρύνθηκε από τα υψηλά οκτώ ετών ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο 2020, στο 5,2%
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,8%
Επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Κίνα τον Φεβρουάριο του 2020, ο οποίος απομακρύνθηκε από τα υψηλά οκτώ ετών στα οποία είχε σκαρφαλώσει τον προηγούμενο μήνα, εν μέσω μετρίασης στις τιμές μη εδώδιμων προϊόντων.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 5,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας ανόδου 5,4% τον Ιανουάριο του 2020, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω επιβράδυνση στο 5,1%.
Οι τιμές τροφίμων αυξήθηκαν κατά 21,9% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας επιτάχυνση σε σχέση με το 20,6% του Ιανουαρίου, ενώ οι τιμές χοιρινού κρέατος «εκτοξεύτηκαν» κατά 135,2% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2019.
Παράλληλα, οι τιμές μη εδώδιμών προϊόντων αυξήθηκαν κατά 0,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας ανόδου 1,6% τον Ιανουάριο.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,8%, καταγράφοντας επιβράδυνση σε σχέση με το 1,4% του προηγούμενου μήνα.
Επιπλέον, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας, οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά -0,4% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2019, έναντι οριακής ανόδου 0,1% τον Ιανουάριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -0,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης