Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Σήμα κινδύνου για τις τράπεζες σε Γερμανία, Ιταλία και Ελλάδα λόγω κορωνοϊού - Ζημίες 30 δισ. ευρώ την επόμενη 3ετία

tags :
Goldman Sachs: Σήμα κινδύνου για τις τράπεζες σε Γερμανία, Ιταλία και Ελλάδα λόγω κορωνοϊού - Ζημίες 30 δισ. ευρώ την επόμενη 3ετία
Οι τράπεζες με χαμηλά επίπεδα κερδοφορίας στη Γερμανία, την Ιταλία και την Ελλάδα θα επηρεαστούν δυσανάλογα από την πτώση της οικονομικής δραστηριότητας
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα βιώσουν ζημία περίπου 30 δισ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια, ως αποτέλεσμα της επιβράδυνσης της οικονομίας από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών της Goldman Sachs.
Η διάβρωση της κερδοφορίας που ισοδυναμεί με το 7% του συνόλου, θα οδηγήσει σε αυξημένο πιστωτικό κίνδυνο, ασθενέστερα έσοδα και γενικά αύξηση του κόστους, ανέφεραν αναλυτές της Goldman.
Οι τράπεζες θα αντιμετωπίσουν επίσης την προοπτική τα περιθώριά τους να συμπιεστούν από περικοπές στα ήδη χαμηλά επιτόκια, καθώς οι κεντρικές τράπεζες προσπαθούν να μειώσουν τον οικονομικό αντίκτυπο της επιδημίας του ιού.
Ειδικότερα, εκείνες με χαμηλά επίπεδα κερδοφορίας στη Γερμανία, την Ιταλία και την Ελλάδα θα επηρεαστούν δυσανάλογα από την πτώση της οικονομικής δραστηριότητας, ενώ εκείνες της Γαλλίας και των Κάτω Χωρών θα είναι σε καλύτερη θέση.
Η Goldman Sachs κρατά θετική στάση για τις BNP Paribas, ING Groep, Banco Santander και HSBC Holdings, καθώς και τις τράπεζες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης όπως η Erste Group Bank AG ή η Bank Pekao SA.
«Συνολικά, οι ευρωπαϊκές τράπεζες σήμερα βρίσκονται σε ισχυρότερη θέση από ό, τι την τελευταία δεκαετία», από την άποψη της οικονομικής δύναμης, ανέφεραν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης