Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Τρίτες χώρες χρησιμοποιούν ανθρώπους σαν «σφαίρες» για να ικανοποιήσουν τις δικές τους επιδιώξεις

tags :
Χρυσοχοΐδης: Τρίτες χώρες χρησιμοποιούν ανθρώπους σαν «σφαίρες» για να ικανοποιήσουν τις δικές τους επιδιώξεις
Τις ευχαριστίες της κυβέρνησης στους εκπροσώπους των πρεσβειών των 15 κρατών μελών που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα της Ελλάδας για ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας εξέφρασε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Σαφείς αιχμές κατά της Τουρκίας για το άνοιγμα των συνόρων στον Έβρο άφησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
«Δεν μπορούν δυστυχισμένοι και απελπισμένοι άνθρωποι που αναζητούν μια τύχη στον ήλιο να χρησιμοποιούνται από άλλες χώρες, από άλλες εξουσίες και κυβερνήσεις για γεωπολιτικούς σκοπούς», επισήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε: «Εμείς έχουμε μια μεγάλη αγκαλιά για κάθε κατατρεγμένο και κάθε δυστυχισμένο άνθρωπο, έχουμε μια μεγάλη αγκαλιά για εκείνον που διώκεται και δικαιούται όταν ζητάει διεθνή προστασία, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε τρίτες χώρες να χρησιμοποιούν ανθρώπους σαν σφαίρες ουσιαστικά για να ικανοποιήσουν τις δικές τους επιδιώξεις».
Ο υπουργός υπογράμμισε εξάλλου ότι η ανθρωπιστική αυτή αποστολή καταδεικνύει ότι η αλληλεγγύη των εταίρων είναι «χειροπιαστή πραγματικότητα»
«Αυτή τη στιγμή ξεδιπλώνεται στα σύνορά μας, στον Έβρο και τα νησιά μια ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε επίπεδο επιχειρησιακό, όπου όλες οι χώρες της Ευρώπης στέλνουν επιχειρησιακές δυνάμεις για την προστασία των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης» συμπλήρωσε.
Τις ευχαριστίες της κυβέρνησης στους εκπροσώπους των πρεσβειών των 15 κρατών μελών που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα της Ελλάδας για ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και απέστειλαν ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα, εξέφρασαν σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και οι γενικοί γραμματείς Πολιτικής Προστασίας και Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο.
Η σχετική εκδήλωση για την πρώτη παραλαβή της ανθρωπιστικής βοήθειας φιλοξενήθηκε στις κεντρικές αποθήκες του Πυροσβεστικού Σώματος, εκεί όπου φυλάσσονται τα είδη που αποστέλλονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης