Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bitcoin και χρυσός ασφαλή καταφύγια για τους επενδυτές προς το παρόν

Bitcoin και χρυσός ασφαλή καταφύγια για τους επενδυτές προς το παρόν
Η τιμή του χρυσού παρέμεινε σταθερή, ενώ το Bitcoin σημείωσε μικρή διόρθωση.
Τα χρηματιστήρια καταρρέουν σε όλο τον κόσμο και οι επενδυτές έχουν τρομάξει με τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Όχι αδικαιολόγητα.
Ωστόσο, μέσα στο χθεσινό χάος (9/3) στις αγορές, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου του αμερικανικού δημοσίου να πέφτει κάτω από το 0,5% για πρώτη φορά στην ιστορία, χρυσός και κρυπτονομίσματα συμπεριφέρθηκαν διαφορετικά.
Η τιμή του χρυσού παρέμεινε σταθερή κατά τη διάρκεια της ημέρας, στα 1,673 δολάρια ανά ουγγιά, μετά την ιστορική άνοδο στα 1.700 δολάρια χθες το βράδυ (9/3).
Η τιμή του χρυσού αυξήθηκε κατά 5,6% τον Μάρτιο λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, η οποία έχει πλέον εξαπλωθεί σε σχεδόν όλες τις χώρες του πλανήτη.
Από την άλλη, η τιμή του Bitcoin (BTC) μειώθηκε κατά 13% σε 48 ώρες, δοκιμάζοντας το χαμηλότερο επίπεδό της από τις αρχές Ιανουαρίου (στα 7.750 δολάρια).

Ωστόσο, όπως σημείωσε ο συνιδρυτής της BlockTower Ari, David Paul, παρά την πρόσφατη πτώση κατά 25% σε λιγότερο από 30 ημέρες, το Bitcoin παραμένει ψηλά.
Οι αναλυτές, πάντως, προειδοποιούν ότι η οικονομική κρίση θα μπορούσε να ενταθεί.
Ο Dennis Dick, επικεφαλής αγορών και ιδιοκτήτης της Bright Trading LLC, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου:
«Υπάρχει πιθανότητα να είμαστε στην αρχή μιας χρηματοπιστωτικής κρίσης...».

Πάντως, καθώς η τιμή του Bitcoin διορθώνεται, τα άλλα κρυπτονομίσματα σημειώνουν επίσης μεγάλες απώλειες.
Το Ether (ETH) έπεσε 8,86%, το Bitcoin Cash (BCH) μειώθηκε κατά 7,72% και το LiteCoin (LTC) έχασε 10,42% (κάτω από 50 δολάρια).
Η αγορά των κρυπτονομισμάτων, εν τω συνόλω, ανέρχεται σήμερα (10/3) σε 222,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το Bitcoin αποτελεί το 64% αυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης