Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χριστοδουλάκης: Ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό

tags :
Χριστοδουλάκης: Ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό
Το αν υπάρχει στην χώρα μας υπουργείο Υγείας, διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ
Τις τελευταίες εξελίξεις στα κρίσιμα ζητήματα της εξάπλωσης του κορωνοϊού και την μεταναστευτική κρίση σχολίασε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε:
«Ο κορωνοϊός έχει δύο κυρίαρχες διαστάσεις: Η μία αφορά τα θέματα της υγείας και η άλλη αφορά τα θέματα της οικονομίας.
Στο οικονομικό σκέλος, είδαμε, δυστυχώς, χθες, μία εξαγγελία μέτρων που είναι τουλάχιστον ανεπαρκή.
Δεν γίνεται αυτά απλά να περιορίζονται στο ότι αν για 10 ημέρες διακοπεί η λειτουργία μιας επιχείρησης με κρατική παρέμβαση, τότε θα πάψει να υφίσταται η απαίτηση πληρωμής στα ασφαλιστικά ταμεία κ.ο.κ.
Χρειάζονται άμεσα τολμηρές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της απώλειας εισοδήματος στις πληττόμενες επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους σε αυτές, αλλά και για την προστασία της απασχόλησης.
Κάτι επίσης που πρέπει να αντιληφθούμε στη χώρα μας είναι ότι, ειδικά σε θέματα τα οποία απειλούν την υγεία αλλά και τη ζωή των συμπολιτών μας, δεν χωράνε ισορροπίες και διαχείριση.
Υπάρχουν δημόσιες αρχές οι οποίες πρέπει ξεκάθαρα να βάλουν κανόνες, πρωτόκολλα και πλαίσιο το οποίο πρέπει να τηρήσουμε όλοι!
Το βλέπουμε στο θέμα με τη Θεία Κοινωνία. Τι λέει ο ΕΟΔΥ;
Υπάρχει στη χώρα Υπουργείο Υγείας;

Για την μεταναστευτική κρίση

Με τη μικροκομματική ρητορική χάνουμε την ουσία.
Στο θέμα λοιπόν πρέπει να γίνει μία διάκριση: είναι διαφορετικό το μείζον θέμα του μεταναστευτικού/προσφυγικού που βλέπουμε τα τελευταία 4-5 χρόνια και είναι διαφορετικό αυτό που βλέπουμε στον Έβρο.
Στον Έβρο λοιπόν μιλάμε για ένα οργανωμένο σχέδιο του Erdogan που εργαλειοποιεί τον πόνο ανθρώπινων ψυχών.
Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να φυλάξουμε τα σύνορα μας.
Ωστόσο, αφού σβήσανε τα φλας στον Έβρο, παρουσία των κορυφαίων ηγετών της Ε.Ε., το πρόβλημα παραμένει.
Χθες λοιπόν είδαμε ότι – με την παραδοχή του Πρωθυπουργού – η πηγή του προβλήματος, που είναι η κοινή δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας, παραμένει.
Την έφερε ο Τσίπρας το 2016 και την υιοθέτησε ο Μητσοτάκης αργότερα.
Χθες είδαμε τον καλλωπισμό της, που εξακολουθεί όμως να λέει στην Ελλάδα "λύστε το πρόβλημα μόνοι σας εντός των συνόρων σας".
Δεν λέει τίποτα για αλλαγή του Δουβλίνου, δεν λέει τίποτα για το πώς μπορούμε να πάμε σε ένα αναλογικό relocation των προσφύγων και μεταναστών σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο στην Ελλάδα.
Το λέω αυτό γιατί έχουμε στα νησιά 42.000 ανθρώπους, έχουμε πάρα πολύ κόσμο να έρχεται καθημερινά και η χώρα μας δεν μπορεί μόνη της να διαχειριστεί το ζήτημα αυτό, χωρίς την ευρωπαϊκή του διάσταση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης