Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

LC Macro Advisors: Το ΑΕΠ της Ιταλίας θα συρρικνωθεί 3% στο β΄ τρίμηνο του 2020

tags :
LC Macro Advisors: Το ΑΕΠ της Ιταλίας θα συρρικνωθεί 3% στο β΄ τρίμηνο του 2020
Κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό τα μέτρα αυτά θα παραμείνουν σε ισχύ, οπότε είναι αδύνατο να κάνουμε μια σοβαρή πρόβλεψη για το ΑΕΠ της Ιταλίας για ολόκληρο το 2020
Το ΑΕΠ της Ιταλίας θα συρρικνωθεί κατά 3% στο β ΄ τρίμηνο του 2020 αναφέρει το think tank LC Macro Advisors με έδρα στο Λονδίνο.
Η Ιταλία βρίσκεται σε καραντίνα και 60 εκατ άνθρωποι βρίσκονται σε κάποιας μορφής περιορισμό.
Ο Lorenzo Codogno, επικεφαλής του think tank LC Macro Advisors στο Λονδίνο, έκρινε ότι το ημερήσιο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) ήταν 10% έως 15% χαμηλότερο από τα κανονικά επίπεδα.
Ο κ. Codogno, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής οικονομολόγος του ιταλικού δημόσιου τομέα από το 2006 έως το 2015, δήλωσε ότι ο τουρισμός και οι μεταφορές μειώθηκαν κατά 90%, ο τομέας λιανικής πώλησης εκτός των καταστημάτων τροφίμων μειώθηκε κατά 50% και η παραγωγή των εργοστασίων έπεσε 10%.
Προβλέπει μια τριμηνιαία συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 1,2% το πρώτο τρίμηνο 2020, ακολουθούμενη από πτώση 3% το δεύτερο τρίμηνο του 2020.
Το ιταλικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,3% σε τριμηνιαία βάση τους τελευταίους τρεις μήνες του 2019, πριν από την εμφάνιση της επιδημίας του κορωνοϊού, πράγμα που σημαίνει ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης του ευρώ είναι σχεδόν σίγουρα ήδη σε ύφεση.
Κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό τα μέτρα αυτά θα παραμείνουν σε ισχύ, οπότε είναι αδύνατο να κάνουμε μια σοβαρή πρόβλεψη για το ΑΕΠ για ολόκληρο το 2020.
Η κυβέρνηση δήλωσε ότι η καραντίνα θα παραμείνει σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι τις 3 Απριλίου.
Με βάση την υπόθεση ότι τα μέτρα θα αρθούν στα τέλη Απριλίου, αναμένω να ανακάμψει η παραγωγή τον Μάιο και περισσότερο τον Ιούνιο 2020 δήλωσε ο Codogno.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης