Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κλειδώνει η Forthnet στην Alter Ego παρά τη σφήνα της επενδυτικής Duet

tags :
Κλειδώνει η Forthnet στην Alter Ego παρά τη σφήνα της επενδυτικής Duet
Στην τελική ευθεία φαίνεται να μπαίνει η πώληση της Forthnet από τις πιστώτριες τράπεζες στην Alter Ego του Ε. Μαρινάκη
Στην τελική ευθεία φαίνεται να μπαίνει η πώληση της Forthnet από τις πιστώτριες τράπεζες στην Alter Ego του Ε. Μαρινάκη.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν πηγές προσκείμενες στην εισηγμένη, την ίδια στιγμή που τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για κατάθεση πρότασης για το σύνολο των μετοχών της Forthnet από την επενδυτική εταιρία Duet.
Αν και μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει πολλά γνωστά για την πρόταση της Duet και σε ποιο ακριβώς σημείο βρίσκονται οι συζητήσεις με τις τράπεζες, εντούτοις στελέχη της αγοράς υποστηρίζουν ότι ο επενδυτής (Ε. Μαρινάκης) δεν έχει υπαναχωρήσει από το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει για τον τηλεπικοινωνιακό Όμιλο.
Όσον αφορά δε, την καθυστέρηση ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ των τραπεζών και της Alter Ego, αποδίδεται σύμφωνα με τους ίδιους στην έναρξη του τηλεοπτικού καναλιού Mega, καθώς έπρεπε να δοθεί άμεση προτεραιότητα στο project αυτό.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα η Alter Ego αναμένεται να αποκτήσει ποσοστό χαμηλότερο της καταστατικής μειοψηφίας, ώστε να μη χρειαστεί να καταθέσει δημόσια πρόταση για την απόκτηση των μετοχών που κατέχουν οι υπόλοιποι μέτοχοι της εταιρείας τηλεπικοινωνιών.
Η συμφωνία που θα υπογραφεί θα πρέπει στη συνέχεια να εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, γι’ αυτό και δεν πρόκειται να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή.
Με την απόκτηση της Forthnet ο Β. Μαρινάκης καθίσταται ηγέτης στις τηλεπικοινωνίες, στην συνδρομητική τηλεόραση αλλά και στην κινητή τηλεφωνία.
Ήδη η Nova, το συνδρομητικό κανάλι του Ομίλου έχει στις τάξεις της τις τρεις από τις τέσσερις ομάδες που αποτελούν το λεγόμενο «Big 4», δηλαδή ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, όπως και την ΑΕΛ, τον Αστέρα Τρίπολης, τον Πανιώνιο και τον Βόλο.
Δηλαδή, τις μισές ομάδες από τις 14 της Super League 1. Kαι δεν είναι μόνο αυτό.
Με την απόκτηση της Forthnet βάζει «πόδι» και στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, ένα project που τρέχει στην παρούσα φάση σε συνεργασία με την Vodafone.
Η είσοδος της εταιρείας στην κινητή αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα καθώς στην παρούσα φάση αναπτύσσει ένα νέο πολύ σημαντικό πεδίο δραστηριότητας και θα παρέχει πλέον και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας με ανταγωνιστικά τιμολόγια προσφέροντας παράλληλα ακόμη περισσότερη οικονομία στο σύνολο των δαπανών του οικογενειακού προϋπολογισμού.
Η πρόθεση της Forthnet είναι να απευθυνθεί καταρχάς στο ευρύ πελατολόγιο τους που καλύπτει το 16% της αγοράς (650.000 νοικοκυριά) και περισσότερες από 40.000 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και κάποιες από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα.
 
Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης