Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το πακέτο Trump με φορολογικά κίνητρα δεν αποκαλύφθηκε, αλλά και δεν ενθουσίασε τις αγορές - Πτώση -1,5% στα futures

Το πακέτο Trump με φορολογικά κίνητρα δεν αποκαλύφθηκε, αλλά και δεν ενθουσίασε τις αγορές - Πτώση -1,5% στα futures
Τα φορολογικά κίνητρα Trump είναι μέτρο που περισσότερο έχουν στόχο την επανεκλογή του παρά την αντιμετώπιση του κορωνοιού
Όλος ο πλανήτης ανέμενε στις 10 Μαρτίου 2020 τις ανακοινώσεις για το περίφημο σχέδιο Trump, με στόχο την τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας απέναντι στον Κορωνοιό.
Οι αναφορές έκαναν λόγο για ισχυρά φορολογικά κίνητρα σε ιδιώτες και επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να διατηρηθούν έως το τέλος του 2020 και ενώ υπήρχαν πληροφορίες, ότι το κόστος αυτού του πακέτου δημοσιονομικών κινήτρων θα μπορούσε να φθάσει τα 300 δισεκ.
Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος δεν έδωσε σαφή στοιχεία για το τι θα περιλαμβάνει το πακέτο Trump.
Το βασικό πρόβλημα είναι ότι οι Ρεπουμπλικανοί του Trump δεν ελέγχουν και τα δύο σώματα την Βουλή των Αντιπροσώπων και το Κογκρέσο, οπότε πρέπει να βρεθεί κοινός τόπος με τους δημοκρατικούς.

Η Wall λόγω της προσδοκίας για τις εξαγγελίες Trump εκτοξεύθηκε έως +5% αλλά επειδή δεν υπήρξαν σαφή σχέδια δράσης τα futures δηλαδή τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Wall σημειώνουν πτώση -1,5%.
Να σημειωθεί ότι στις 10 Μαρτίου οι βασικοί δείκτες στην Wall Street έκλεισαν με κέρδη 4,94% ο S&P 500 στις 2.882 μονάδες πάνω από το κρίσιμο τεχνικό σημείο στήριξης των 2.750 μονάδων.
Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε κέρδη +4,9% στις 25.018 μονάδες ενώ ο δείκτης VIX υποχωρεί κάτω από τις 50 μονάδες.

Ο αντιπρόεδρος Pence παρέπεμψε στον Larry Kudlow σύμβουλο του αμερικανού Προέδρου Trump οίος ουσιαστικά επικεντρώθηκε στα ήπια σημεία της οικονομίας πριν ισχυριστεί ότι «γνωρίζουμε ότι η οικονομία των ΗΠΑ είναι ισχυρή».
Ουσιαστικά, αυτό που περιέγραψε ήταν η κατάργηση του φόρου μισθωτών υπηρεσιών για τις εταιρίες (περίπου 12%), που θα έπληττε ένα ήδη προβληματικό δημοσιονομικό έλλειμμα.
Αυτό θα είναι το ευρύ πακέτο, και σε κάποιο σημείο στο άμεσο μέλλον, θα αναλυθεί διεξοδικά.
Για πολλούς ωστόσο αναλυτές τα μέτρα Trump έχουν στόχο όχι να αντιμετωπίσουν τον Κορωνοιό αλλά να τον βοηθήσουν να επανεκλεγεί.  
Ο Larry Kudlow πρόσθεσε ότι η προεδρία Trump "διαβουλεύεται" με την Γερουσία σχετικά με τις μειώσεις φόρου μισθωτών υπηρεσιών, υπονοώντας ότι ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία.
Σε μια απίστευτα αδιάφορη παρουσίαση από τον αντιπρόεδρο Mike Pence, η κυβέρνηση δεν αποκάλυψε πολλές νέες λεπτομέρειες σχετικά με το οικονομικό σχέδιο του προέδρου Trump, αλλά υποσχέθηκε ότι οι τοπικές και μεσαίες επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν άδεια εργασίας στους εργαζόμενους για να διασφαλιστεί ότι οι άρρωστοι δεν θα έρθουν να εργαστούν και επίσης ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες συμφώνησαν να επωμιστούν όλα τα έξοδα για το κορωνοϊό.
Ο Pence ξεκίνησε με μια ενημέρωση σχετικά με τα τέστ, αναφέροντας ότι 4 εκατ τεστ θα υπάρχουν διαθέσιμα τις προσεχείς ημέρες.
Ο κ. Anthony Fauci, ο επικεφαλής του CDC που εστιάζει στον Κορωνοιό, δήλωσε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για τις ΗΠΑ θα ήταν να «ισοπεδώσει» την καμπύλη μόλυνσης του ιού επιβραδύνοντας τη φυσική εξάπλωσή του.
Το κοινό μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη αυτού του στόχου με πολλούς τρόπους.

Τι ανέφερε νωρίτερα το bankingnews

Στα 300 δισεκ. δολάρια μπορεί να φθάσει το πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει ο αμερικανός Πρόεδρος Trump σήμερα 10 Μαρτίου με επίκεντρο τις φορολογικές ελαφρύνσεις στις πληττόμενες από τον κορωνοιό εταιρίες στις ΗΠΑ.
Ο αμερικανός Πρόεδρος Trump υποστηρίζει ότι οι αμερικανοί πρέπει να παραμείνουν ήρεμοι, ο κορωνοϊός θα αντιμετωπιστεί.
 Μετά από συνάντηση με τους γερουσιαστές ο Πρόεδρος Trump δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι άνθρωποι πρέπει να παραμείνουν ήρεμοι και ότι ο coronavirus «θα απομακρυνθεί ως πρόβλημα».
Όλοι πρέπει να είναι προσεκτικοί, να είναι ήρεμοι.
Ο καταναλωτής δεν ήταν ποτέ σε καλύτερη θέση από ό, τι είναι τώρα.
Σχετικά με το οικονομικό πακέτο, ο Trump ανέφερε στους γερουσιαστές ότι περιγράφει ως "μεγάλη απάντηση" ότι θέλει να προβεί σε μειώσεις στον φόρο μισθωτών υπηρεσιών.
Ο γερουσιαστής Marco Rubio (R-FL) λέει ότι οι μειώσεις στον φόρο μισθοδοσίας θα μπορούσαν να είναι περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης