Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Saudi Aramco θα αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως - Νέες πιέσεις στο πετρέλαιο

Η Saudi Aramco θα αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως - Νέες πιέσεις στο πετρέλαιο
Η παραγωγική ικανότητα της Saudi Aramco αναμένεται να διαμορφωθεί στα 13 εκατ. βαρέλια ημερησίως
Σε αύξηση της παραγωγικής της ικανότητας αναμένεται να προχωρήσει η Saudi Aramco, όπως ανακοίνωσε σήμερα (11/3) η πετρελαϊκή εταιρεία, μετά από σχετική οδηγία που έλαβε από το Υπουργείο Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, το Υπουργείο Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας έδωσε οδηγία στη Saudi Aramco να αυξήσει την πραγωγική της ικανότητα για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, και συγκεκριμένα κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Η παραγωγική ικανότητα της πετρελαϊκής εταιρείας με τις περισσότερες εξαγωγές παγκοσμίως αναμένεται να διαμορφωθεί στα 13 εκατ. βαρέλια ημερησίως, έναντι 12 εκατ. βαρελιών στα οποία βρίσκεται σήμερα.
«Η εταιρεία καταβάλλει τις μέγιστες προσπάθειες για να εφαρμόσει αυτή την οδηγία το συντομότερο δυνατό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramco, Amin Nasser.
Ωστόσο, η Saudi Aramco δε διευκρίνισε πότε θα φθάσει στα σχετικά επίπεδα παραγωγικής ικανότητας ή πόσες επενδύσεις θα απαιτούσε μία τέτοια αύξηση.
Τους τελευταίους μήνες η συνολική ημερήσια παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει ξεπεράσει τα 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως, καθώς ο de facto επικεφαλής του ΟΠΕΚ έχει προχωρήσει σε σημαντικές περικοπές, στα πλαίσια της συμφωνίας με τη Ρωσία.
Η αποτυχία επέκτασης της συμφωνίας ανάμεσα στον ΟΠΕΚ και τη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα, καθώς η πρόθεση της Σαουδικής Αραβίας να αυξήσει την παραγωγή της, ασκούν σημαντικές πιέσεις στο πετρέλαιο, διατηρώντας την τιμή του στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών.
Παρά την ανάκαμψη που σημειώθηκε νωρίτερα, οι τιμές του πετρελαίου επέστρεψαν σε αρνητικό έδαφος, με το Brent να υποχωρεί κατά -3,06% στα 36,08 δολ. ανά βαρέλι, και το αμερικανικό αργό να καταγράφει σημαντικές απώλειες της τάξεως του -3,14% στα 33,28 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης