Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμερικανός πρέσβης προς Erdogan: Εάν η Τουρκία δεν επιστρέψει τους S-400, θα της επιβληθούν σκληρές κυρώσεις

Αμερικανός πρέσβης προς Erdogan: Εάν η Τουρκία δεν επιστρέψει τους S-400, θα της επιβληθούν σκληρές κυρώσεις
«Η αμερικανική κυβέρνηση έχει ήδη καταστήσει σαφές πως η αγορά των S-400 είναι ασυμβίβαστη με τις δεσμεύσεις της Τουρκίας» επεσήμανε ο Αμερικανός πρέσβης, David Satterfield.
Σήμερα (11/3) ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα, David Satterfield, προειδοποίησε τους Τούρκους:
«Εάν δεν βρεθεί λύση στο ζήτημα των S-400, ακόμα και αν υποστηρίζουμε τον ρόλο της Τουρκίας στην Idlib, όπου αντιπαρατίθενται στις πρωτοβουλίες των Ρώσων, τότε το πιθανότερο είναι να ληφθούν μέτρα, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου CAATSA (νόμος για την αντιμετώπιση των αντιπάλων των ΗΠΑ μέσω σκληρών οικονομικών –και όχι μόνον– κυρώσεων)».
Eπίσης, ο David Satterfield επεσήμανε πως «η αμερικανική κυβέρνηση έχει ήδη καταστήσει σαφές πως η αγορά των S-400 είναι ασυμβίβαστη με τις δεσμεύσεις της Τουρκίας ως μέλους του προγράμματος F-35, αλλά και ως μέλους του ΝΑΤΟ».
Παράλληλα, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής συνεχίζουν να συνδέουν το αίτημα της Τουρκίας για το αμυντικό πυραυλικό σύστημα Patriot με την επιστροφή των πυραύλων S-400 στη Ρωσία.
«Η Τουρκία δεν πρόκειται να λάβει το σύστημα Patriot αν δεν γυρίσει πίσω τους S-400» επεσήμανε τις προηγούμενες ημέρες ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, Jonathan Hoffman.
Εν προκειμένω αξίζει να επισημανθεί πως ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayip Erdogan, τις προηγούμενες ημέρες δήλωσε πως οι ΗΠΑ έχουν αμβλύνει τη στάση τους σχετικά με το τουρκικό αίτημα και δεν ζητούν από τη χώρα του να μην ενεργοποιήσει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης