Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Οι ΗΠΑ μετέφεραν πυρηνικά στην Πολωνία – Με απάντηση απειλεί η Ρωσία, ανησυχία για όξυνση των εντάσεων στην ΕΕ

tags :
Οι ΗΠΑ μετέφεραν πυρηνικά στην Πολωνία – Με απάντηση απειλεί η Ρωσία, ανησυχία για όξυνση των εντάσεων στην ΕΕ
Τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα παραδόθηκαν στο Powidz της Πολωνίας στις αρχές Μαρτίου 2020
Οι εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, βαίνουν ολοταχώς εκτός ελέγχου.
Οι συγκρούσεις μεταξύ τουρκικών και συριακών δυνάμεων μετά από μια επίθεση της κυβέρνησης της Συρίας, απειλούν με κλιμάκωση σε ολική σύγκρουση μεταξύ των δύο γειτόνων και επίσης να καταστρέψουν μια συμμαχία που σφυρηλατήθηκε μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας.
Προκειμένου να αποφευχθεί η πυρηνική σύγκρουση στην περιοχή, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αποσύρουν τα πυρηνικά τους όπλα από την Τουρκία.
Το γεγονός της απόσυρσης τους από τη χώρα μονοπώλησε τα τουρκικά ΜΜΕ.
Τα μέσα ενημέρωσης ενημέρωσαν ότι πέντε C-17A Globemasters III έφτασαν στην αεροπορική βάση Incerlik από την αεροπορική βάση στο Ramstein και παρέλαβαν ολόκληρο το μεγαλύτερο μέρος των πυρηνικών όπλων στη Γερμανία, την Πολωνία και σε μια εκ των χωρών της Βαλτικής.
Επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Mark Mackowiak της Αμερικανικής υπηρεσίας ECPA, αρμόδια για τον τομέα των σχέσεων με την ΕΕ, αρνήθηκε οποιαδήποτε πληροφορία για λόγους πολιτικής, ωστόσο πηγές μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας, επιβεβαίωσαν πως τα πυρηνικά όπλα παραδόθηκαν στο Powidz της Πολωνίας στις αρχές Μαρτίου 2020.
 
Το γεγονός αυτό εγείρει φόβους για όξυνση των εντάσεων στην Ευρώπη από τους αμερικανικούς ελιγμούς στην Ευρώπη, αφού περισσότερα πυρηνικά, μπορούν να προκαλέσουν αντιδράσεις από τη Ρωσία.
Η Μόσχα έχει ήδη προειδοποιήσει ότι η ρωσική κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση μιας επερχόμενης, μαζικής στρατιωτικής ανάπτυξης των Η.Π.Α. και των ασκήσεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη που συνορεύουν με τη Ρωσία.
Η Ρωσία δεν μπορεί να αγνοήσει αυτές τις διαδικασίες, οι οποίες προκαλούν μεγάλη ανησυχία, δηλώνοντας ότι θα ανταποκριθεί κατά τρόπο που δεν δημιουργεί περιττούς κινδύνους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα όσα κάνει η Ρωσία για να αντιμετωπίσει τις απειλές που δημιουργούν τα μέλη του ΝΑΤΟ για την ασφάλειά της, πραγματοποιούνται αποκλειστικά στο έδαφός της.
Όπως όλα τα ρωσικά πυρηνικά όπλα βρίσκονται στην επικράτειά της, σε αντίθεση με τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης