Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΗΠΑ: Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη πτώση μετά την ανακήρυξη του κορωνοϊού σε πανδημία

ΗΠΑ: Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη πτώση μετά την ανακήρυξη του κορωνοϊού σε πανδημία
Η Boeing είχε τις μεγαλύτερες απώλειες στον δείκτη Dow, λόγω κορωνοϊού αλλά και των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει.
Η πανδημία του κορωνοϊού εξαπλώνεται ανεξέλεγκτη και η επενδυτική κοινότητα δικαίως ανησυχεί, αναζητώντας φως στο τούνελ της κρίσης που αναδύεται λόγω της νόσου.
Μοιραία, λοιπόν, οι αμερικανικές μετοχές χτυπήθηκαν στις 11 Μαρτίου 2020, μετά την ανακήρυξη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) του κορωνοϊού σε πανδημία.
Ο Dow Jones Industrial Average έπεσε 8,502%, για να κλείσει στις 23.553,22 μονάδες.
Η δε Boeing γνώρισε τεράστια πτώση (-12,5%), μετά την αποκάλυψη του Bloomberg ότι η εταιρεία σκοπεύει να αντλήσει το σύνολο του δανείου που έχει συμφωνήσει με τις τράπεζες, ύψους 13,8 δισ. δολαρίων.
Παράλληλα, και ο δείκτης SPX του S&P 500 σημείωσε απώλειες -7,7%, ενώ και ο δείκτης NASDAQ, που αφορά την αγορά τεχνολογίας, κατακρημνίστηκε.
Ο David Kostin έθεσε ως μεσοπρόθεσμο στόχο για τον δείκτη S&P 500 απώλειες της τάξης του -4,88% (στις 2.450 μονάδες), περίπου 15% κάτω από το κλείσιμο της Τρίτης (10/3).
Ο αναλυτής της Goldman βλέπει για το 2020 τα κέρδη ανά μετοχή στον S&P 500 να κυμαίνονται στα 157 δολάρια, σε σύγκριση με τις προηγούμενες προβλέψεις της για 165 δολάρια.
Η Goldman Sachs αναμένει μείωση κερδών 15% το β' τρίμηνο του έτους για τον δείκτη S&P 500, -12% το γ' τρίμηνο και ανάκαμψη 12% το δ' τρίμηνο.

Aυτές είναι οι μετοχές με τη μεγαλύτερη πτώση στον δείκτη Dow 
Image

Aυτές είναι οι μετοχές με τη μεγαλύτερη πτώση στο S&P 500 και στον ΝASDAQ
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης