Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τι μέτρα θα λάβουν οι ελληνικές τράπεζες - Συνεχίζονται οι χρηματοδοτήσεις - Moratorium πληρωμών αναλόγως των εξελίξεων

tags :
Τι μέτρα θα λάβουν οι ελληνικές τράπεζες - Συνεχίζονται οι χρηματοδοτήσεις - Moratorium πληρωμών αναλόγως των εξελίξεων
Τι μέτρα θα λάβουν οι ελληνικές τράπεζες - Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη με τον Υπουργό Οικονομικών

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν η Ελληνική Ενωση Τραπεζών και οι Ceos των Ελληνικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.
Εκτός του κ. Σταϊκούρα συμμετείχαν από κυβερνητικής πλευράς, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδη, οι υφυπουργοί Οικονομικών κ.κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης και Γιώργος Ζαββός ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Ακης Σκέρτσος ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Θάνος Πετραλιάς και ο πρόεδρος τουΣυμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) κ. Μιχάλης Αργυρος
Οι τράπεζες δεν γνωρίζουν ακόμη τις συνέπειες απο τα προβλήματα που μπορεί να θέσει ο κορωνοϊός και έτσι η εξειδίκευση των μέτρων του SSM  και της ΕΚΤ θα γίνει σταδιακά όπως συμφώνησαν διμερώς με την Κυβέρνησης.
Πιθανολογούν πάντως ότι οι συνέπειες θα είναι σημαντικές.
Επομένως η κυβέρνηση ζήτησε από τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας να εξειδικεύσουν τις ανάγκες τους και να τις καταγράψουν με βάση τα μέτρα που προανήγγειλαν οι θεσμοί.
Σε κάθε περίπτωση οι τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν στην παρούσα φάση πρόβλημα ρευστότητας διαβεβαιώνουν πως δεν διακόπτουν τις χρηματοδοτήσεις τους προς τους καλούς πελάτες ενώ εκτιμάται πως για τους υπόλοιπους πελάτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα μπορεί να υπάρξει ένα άτυπο moratorium το οποίο θα επιτρέπει μετάθεση πληρωμών με βάση τις εξελίξεις όπως συνέβαινε και με τα capital controls.
Τα επιτελεία των τραπεζών θα ξεκινήσουν άμεσα την προετοιμασία.

Ειρήνη Σακελλάρη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης