Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (πρωθυπουργός Βρετανίας) για κορωνοϊό: Η μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία εδώ και γενιές

Johnson (πρωθυπουργός Βρετανίας) για κορωνοϊό: Η μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία εδώ και γενιές
«Έχουμε κάνει ό, τι μπορούμε για να περιοριστεί η ασθένεια, αλλά αυτή είναι τώρα μια παγκόσμια πανδημία» δήλωσε ο Boris Johnson.
Η Μεγάλη Βρετανία είναι από τις χώρες που πλήττονται από την επιδημία του κορωνοϊού, της νόσου που ξεκίνησε από την πόλη Γουχάν της Κίνας.
Η αναστάτωση που επικρατεί στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι μεγάλη, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας, Boris Johnson, αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως ο ιός δεν κατέστη εφικτό να περιοριστεί.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη (12/3), ο Johnson ανακοίνωσε μια δέσμη μέτρων, προειδοποιώντας παράλληλα ότι ο κορωνοϊός θα συνεχίσει να εξαπλώνεται τους επόμενους μήνες.
«Έχουμε κάνει ό, τι μπορούμε για να περιοριστεί αυτή η ασθένεια, αλλά αυτή είναι τώρα μια παγκόσμια πανδημία.
Όλοι πρέπει να είμαστε σαφείς:
Αντιμετωπίζουμε τη χειρότερη κρίση στον χώρο της δημόσιας υγείας εδώ και γενιές» είπε, προσθέτοντας ότι ο κορωνοϊός είναι πιο επικίνδυνος από την κανονική γρίπη.
Η βρετανική κυβέρνηση έχει συμβουλεύσει τους πολίτες να παραμένουν κλεισμένοι στο σπίτι για επτά ημέρες σε περίπτωση που παρουσιάσουν συμπτώματα κορωνοϊού - όσο ήπια και αν είναι αυτά.
Στο μεταξύ, ο Βρετανός πρωθυπουργός αρνήθηκε να κλείσει τα σχολεία, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα έκανε περισσότερο κακό παρά καλό».
Ωστόσο, η απόφαση αυτή θα επανεξετασθεί, πρόσθεσε.
Τέλος, ο Boris Johnson δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να εξετάζει εάν θα απαγορεύσει τις δημόσιες συναθροίσεις.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως ο επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής που έχει επιφορτιστεί με την αντιμετώπιση του ιού, Patrick Vallance, δήλωσε ότι μπορεί να υπάρχουν 5.000 με 10.000 άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό στο Ηνωμένο Βασίλειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης