Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Καραβίας (Eurobank): Νωρίς για να εκτιμηθούν οι συνέπειες του κορωνοϊού στην οικονομία

tags :
Καραβίας (Eurobank): Νωρίς για να εκτιμηθούν οι συνέπειες του κορωνοϊού στην οικονομία
Καραβίας: η συναλλαγή του Cairo και η συνεργασία με την doValue προχωράει κανονικά χωρίς καμία επίπτωση ή διαταραχή λόγω του κορωνοϊού
Την εκτίμηση πως είναι ακόμα νωρίς προκειμένου να εκτιμηθούν οι συνέπειες του κορωνοϊού στην ελληνική οικονομία ανέφερε ο ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της οικονομικής χρήσης του 2019.
«Συζητήσαμε με τον υπουργό Οικονομικών πως θα γίνει η διαχείριση του θέματος.
Η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αποφασίσει μέτρα που σχετίζονται με τα δάνεια.
Εκτιμώ ότι περιμένει τις αποφάσεις του Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας, όπου αναμένονται πρωτοβουλίες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και μετά θα προχωρήσει την πολιτική της», ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραβίας.
Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις της του κορωνοϊού στην ελληνική αγορά ο κ. Καραβίας υπογράμμισε πως «δεν είναι εύκολο να γίνουν τώρα εκτιμήσεις και προβλέψεις.
Κρίσιμο μέγεθος για το βάθος των επιπτώσεων αποτελεί η διάρκεια αυτής της πανδημίας.
Προς το παρόν μετράμε την κατάσταση μέρα με την ημέρα.
Με το βασικό σενάριο ότι η διάρκεια θα είναι μέχρι τον Ιούνιο του 2021 οι επιπτώσεις στον τουρισμό θα είναι διαχειρίσιμες.
Κι αυτό διότι το 75% του ελληνικού τουρισμού εξελίσσεται από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο.
Στο ακραίο σενάριο που η κρίση του κορωνοϊού διαρκέσει για το σύνολο του 2020 τότε μιλάμε για μια τελείως διαφορετική κατάσταση».
Σύμφωνα με τον κ. Καραβία η συναλλαγή του Cairo και η συνεργασία με την doValue προχωράει κανονικά χωρίς καμία επίπτωση ή διαταραχή λόγω του κορωνοϊού.
Η Eurobank πήρε το rating για τα δύο SPVs και τις σχετικές εγκρίσεις από τον SSM και αναμένει τις επόμενες εβδομάδες την έγκριση για την FPS.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης