Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Νέα επεισόδια στον Έβρο - Πετροπόλεμος και δακρυγόνα από την πλευρά της Τουρκίας

tags :
Νέα επεισόδια στον Έβρο - Πετροπόλεμος και δακρυγόνα από την πλευρά της Τουρκίας
Nέος κύκλος επεισοδίων ξεκίνησε το απόγευμα (12/3) στην ελληνοτουρκική μεθόριο, κοντά στις Καστανιές Έβρου
Nέος κύκλος επεισοδίων ξεκίνησε το απόγευμα (12/3) στην ελληνοτουρκική μεθόριο, κοντά στις Καστανιές Έβρου, καθώς μετανάστες από την πλευρά της Τουρκίας έχουν ανάψει φωτιές και πετούν πέτρες αλλά και δακρυγόνα προς τα ελληνικά εδάφη.
Ήδη, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν λάβει συγκεκριμένα μέτρα, με σκοπό να αποκρουστούν οι τουρκικές προκλήσεις.
Ειδικότερα, στην περιοχή των Καστανιών έχουν μεταφερθεί εδώ και λίγες ημέρες φορητές τουρμπίνες.
Πρόκειται για μεγάλους ανεμιστήρες, οι οποίοι αποδιώχνουν τα χημικά από τον αέρα, ενώ την ίδια στιγμή διαλύουν και τα προπετάσματα καπνού, βελτιώνοντας την ορατότητα.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Frontex

«Η Ευρώπη είναι εδώ ενωμένη και αποφασισμένη στην φύλαξη των συνόρων της από την εισβολή απελπισμένων ανθρώπων, που τους χρησιμοποιεί ανάλγητα, σαν γεωπολιτικά πιόνια η γείτονα χώρα», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας προς το προσωπικό που διέθεσαν τα κράτη μέλη της Ε.Ε. στον Έβρο, σε επίσκεψη του σήμερα το πρωί, με αφορμή την ανάπτυξη των δυνάμεων της FRONTEX στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Ο υπουργός συνοδευόταν από τον εκτελεστικό διευθυντή της FRONTEX, Φαμπρίς Λεζερί και την διευθύντρια της Μονάδας Επιχειρησιακής Ανταπόκρισης της FRONTEX, Ana Cristina Jorge.
Αρχικά μετέβησαν στο Φυλάκιο στις Καστανιές Έβρου, όπου ενημερώθηκαν σε επιχειρησιακό επίπεδο, από αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, για την κατάσταση που επικρατεί στη συνοριογραμμή. Στη συνέχεια μετέβησαν στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας, όπου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο εκτελεστικός διευθυντής του FRONTEX απηύθυναν ομιλίες στο προσωπικό που διέθεσαν τα κράτη - μέλη για την επιχείρηση RABIT της FRONTEX, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης