Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Ισχυρό το δ' 3μηνο 2019 για Eurobank - Σύσταση neutral με τιμή στόχο 1 ευρώ

tags :
JP Morgan: Ισχυρό το δ' 3μηνο 2019 για Eurobank - Σύσταση neutral με τιμή στόχο 1 ευρώ
Τα αποτελέσματα της Eurobank είναι σταθερά με τις τάσεις στα έσοδα από τα τέλη και τις προβλέψεις να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά
Η Eurobank ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 127 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 36%, εμφανίζοντας 2,3% ROTE και 0,2% ROA.
Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη για ολόκληρο το 2019 ανήλθαν στα 257 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 27% σε ετήσια βάση, που αντιστοιχούν σε 4,6% ROTE και 0,4% ROA.
Με βάση αυτά τα στοιχεία, η σύσταση της JP Morgan παραμένει neutral (ουδετερότητα) με την τιμή στόχο στο 1 ευρώ.
Όπως σχολιάζει τα αποτελέσματα είναι σταθερά με τις τάσεις στα έσοδα από τα τέλη (αύξηση 10% QoQ) και τις προβλέψεις να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.
Όσον αφορά την τιτλοποίηση του Cairo, η JP Morgan σημειώνει ότι η τράπεζα έχει πλέον ανακοινώσει μια στάθμιση κινδύνου 25% για τους ανώτερους τίτλους στο πλαίσιο του σχεδίου Ηρακλή (έναντι 0% προσδοκίας αρχικά), με αποτέλεσμα περίπου 15 π.μ. καθαρού
κεφαλαίου από το σχέδιο.
Αυτό είναι δυνητικά αρνητική ένδειξη για τις υπόλοιπες τιτλοποιήσεις, αν και σημειώνεται ότι ο SSM θα το αντιμετωπίσει κάθε φορά ξεχωριστά, και το επίπεδο της ανακούφισης από κινδύνους θα είναι μεγαλύτερο για τις άλλες τράπεζες, δεδομένης της προσέγγισης.
Image

Στο μέλλον

Οι ανησυχίες σχετικά με τον COVID-19 θα επηρεάσουν το πλάνο της Eurobank έως το 2022.
Με το σχέδιο εκκαθάρισης NPEs κοντά στην ολοκλήρωση, η τράπεζα διατηρεί το δικό της στόχο για τον ROTE στο 9% για το 2020 με 860 εκατ. καθαρό κέρδος (κυρίως στο κόστος της ομαλοποίησης των κινδύνων σε ~90 μονάδες βάσης από 1,7% το 2019), με περαιτέρω στόχο να το βελτιώσει σε επίπεδα ~10% μέχρι το 2022 κυρίως στην ανάπτυξη, τη βελτιστοποίηση του κόστους και τις βελτιώσεις στο κόστος κινδύνου.

Αποτίμηση

Οι μετοχές της Eurobank διαπραγματεύονται σε 0,32x σε όρους P/B με βάση τις εκτιμήσεις του 2020 και 5,2x σε όρους P/E μετά από πτώση της τιμής κατά 51% τον τελευταίο μήνα έναντι μείωσης κατά 45% στο SX7E.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης