Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αμετάβλητος στο 1,7% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Φεβρουάριο 2020 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Γερμανία: Αμετάβλητος στο 1,7% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Φεβρουάριο 2020 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,4%
Αμετάβλητος παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γερμανία τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (13/3) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις οι οποίες είχαν δημοσιευθεί στα τέλη του προηγούμενου μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 1,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό ανόδου σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020΄.
Ο τομέας που κατέγραψε τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο ήταν αυτός των τροφίμων, και συγκεκριμένα στο 3,3% την ίδια στιγμή που οι τιμές στον τομέα της ενέργειας κατέγραψαν ετήσια αύξηση της τάξεως του 2%.
Παράλληλα, οι τιμές στον τομέα των αγαθών κατέγραψαν ετήσια άνοδο της τάξεως του 1,8%, ενώ μικρότερη ήταν η άνοδος για τις τιμές στον κλάδο υπηρεσιών, και συγκεκριμένα στο 1,6%.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο της τάξεως του 0,4%, επιβεβαιώνοντας επίσης τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Όσον αφορά τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο 1,7% ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα καταγράφηκε αύξηση της τάξεως του 0,6%, με τα στοιχεία να επιβεβαιώνουν επίσης τις αρχικές εκτιμήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης