Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεραπετρίτης: Έχουμε δει όλα τα σενάρια με την Τουρκία – Συγκεκριμένα πρωτόκολλα θα απελευθερώνονται ανάλογα με την ένταση

Γεραπετρίτης: Έχουμε δει όλα τα σενάρια με την Τουρκία – Συγκεκριμένα πρωτόκολλα θα απελευθερώνονται ανάλογα με την ένταση
Η κυβέρνηση έχει εκπονήσει από πολύ νωρίς ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είπε ο κ.Γεραπετρίτης
Τη θέση ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει εξετάσει όλα τα σενάρια σχετικά με την επιθετικότητα της Τουρκίας διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης, ο οποίος υποστήριξε πως συγκεκριμένα πρωτόκολλα θα απελευθερώνονται ανάλογα με την ένταση ή την τυχόν επίθεση από την Τουρκία.
Σε δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Γεραπετρίτης ανέφερε ότι «έχουμε δει όλους τους χάρτες, έχουμε δει όλα τα σενάρια».
«Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα, τα οποία θα απελευθερωθούν ανάλογα με την ένταση ή της όποιας τυχόν επίθεσης δεχθούμε από την Τουρκία.
Αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν το έχουμε βιώσει στο παρελθόν.
Έχουμε πρώτον το γεγονός ότι η Τουρκία έχει βρεθεί σε μια σχέση ασφυκτική.
Ότι έχει επιχειρήσει στη διπλωματία έχει πάει αρνητικά.
Προφανώς ο Τούρκος πρόεδρος, βρισκόμενος σε δυσχερή θέση θα αναζητήσει έναν τρόπο να βγει από την κατάσταση ασφυξίας.
Αυτό που συνέβη με τη χειραγωγημένη και οργανωμένη μεταναστευτική ροή ήταν μοναδικό στην παγκόσμια ιστορία, είναι η έκφραση του πιο κυνικού υβριδικού πολέμου που μπορεί να υπάρξει.
Ο Erdogan αυτή τη στιγμή μετέρχεται κάθε τύπου ανορθόδοξο μέσω για να διαφύγει στον ασφυκτικό κλοιό που έχει περιέλθει.
Από την άποψη του συμβολισμού και της ουσίας οι απαντήσεις που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής είναι τέτοιες έτσι ώστε να μην δίδεται ευκαιρία για πολλές μανούβρες.
Ο Τούρκος πρόεδρος δεν ανέμενε τέτοιου είδους σθεναρή αντίσταση στον Έβρο και βρέθηκε σε τοίχο.
Η δυσκολία έχει αναβαθμιστεί και αυτό που αναζητείται ουσιαστικά είναι μία έντιμη λύση διαφυγής από τον κλοιό από την Τουρκία.
Θα πρέπει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις που γίνονται στην ΕΕ.
Η Ελλάδα σε αυτό το επίπεδο είναι κερδισμένη» υποστήριξε ο κ.Γεραπετρίτης, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν τον απασχολεί περισσότερο η επιδημία του κορωνοϊού ή το εθνικό θέμα με την Τουρκία.
«Πρωτίστως το εθνικό θέμα, είναι προφανές αυτό.
Στο εθνικό θέμα εγώ εντάσσω και την μεταναστευτική, προσφυγική κρίση και τις σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές χώρες και τη θέση της Ελλάδας στο διεθνές στερέωμα.
Λαμβάνουμε κάθε δυνατό μέτρο για να έχουμε το ζήτημα της δημόσιας υγείας υπό έλεγχο, πολλές φορές λαμβάνοντας μέτρα τα οποία μπορεί κάποιος να πει ότι είναι δυσανάλογα σε σχέση με τα πρόβλημα το οποίο έχουμε σήμερα, ενώ το εθνικό θέμα είναι εντελώς ασύμμετρο» επεσήμανε ο κ.Γεραπετρίτης.
Αναφερόμενος στο σχέδιο της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό ο κ.Γεραπετρίτης είπε ότι έχει εκπονήσει από πολύ νωρίς ένα συγκεκριμένο σχέδιο.
«Ένα σχέδιο τριών πυλώνων.
Ο πρώτος  είναι η δημόσια υγεία.
Ο δεύτερος είναι η οικογένεια και η κοινωνία και ο τρίτος είναι η οικονομία.
Στον πυλώνα της δημόσιας υγείας που είναι και το πιο σημαντικό, εκείνο το οποίο πράξαμε είναι να μπορέσουμε όσο το δυνατόν να έχουμε το μέγιστο δυνατό προσωπικό, να υπάρχουν απομονωμένοι χώροι, να ανοίξουμε όλες τις ΜΕΘ και να εξασφαλίσουμε εξοπλισμό, ιατρικά αναλώσιμα δηλαδή, από όλες τις δυνατές πηγές» είπε ο κ.Γεραπετρίτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης