Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκληρή μάχη με την εξάπλωση του κορωνοϊού και την προστασία της οικονομίας δίνει η κυβέρνηση

tags :
Σκληρή μάχη με την εξάπλωση του κορωνοϊού και την προστασία της οικονομίας δίνει η κυβέρνηση
Στους ρυθμούς του κορωνοϊού κινείται η χώρα με τις συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου να είναι συνεχείς καθώς στο κυβερνητικό επιτελείο παρακολουθούν τις εξελίξεις του ιού λεπτό προς λεπτό
Στους ρυθμούς του κορωνοϊού κινείται η χώρα με τις συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου να είναι συνεχείς καθώς στο κυβερνητικό επιτελείο παρακολουθούν τις εξελίξεις του ιού λεπτό προς λεπτό.
Χθες (13/3) η κυβέρνηση προχώρησε ένα βήμα ακόμη καθώς αυστηροποίησε περαιτέρω το πλαίσιο, ανακοινώνοντας ότι κλείνουν από σήμερα, Σάββατο και για δύο εβδομάδες, καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, εμπορικά κέντρα.
Για την κυβέρνηση αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα η προστασία της δημόσιας υγείας ενώ κάθε πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης και να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα.
Στο πλαίσιο αυτό, οποιοδήποτε μέτρο και όσα μέτρα εισηγηθούν οι ειδικοί επιστήμονες και ο ΕΟΔΥ, η κυβέρνηση θα τα εφαρμόσει.
Αυτή είναι η απόφαση του πρωθυπουργού και γι αυτό μετά την σχετική εισήγηση των ειδικών, λοιμωξιολόγων και άλλων ανθρώπων του υγειονομικού τομέα, ανακοινώθηκε, την Παρασκευή, νέα αυστηροποίηση των μέτρων.
Ενώ, δεν αποκλείεται, αν κριθεί απαραίτητο από τους επιστήμονες και υπάρξει σχετική εισήγηση προς την κυβέρνηση, να έχουμε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα το επόμενο διάστημα.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό θα κριθεί από το πως προχωρά η εξάπλωση ή μη του κορωνοϊού. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο που θα θιγεί θα είναι τα μέσα μεταφοράς ενώ δεν τίθεται θέμα, να κλείσουν των βενζινάδικα, τα φαρμακεία, οι μονάδες υγείας αλλά και τα σούπερ μάρκετ, ώστε οι πολίτες να μπορούν να προμηθεύονται ανά πάσα στιγμή αυτά που χρειάζονται.
Στο μεταξύ, μετά τη σύσκεψη που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, κυβερνητικά στελέχη, στέλνουν ξεκάθαρα το μήνυμα ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το τραπεζικό σύστημα.
Επιπροσθέτως, σε ότι αφορά τα καταστήματα των τραπεζών, ακόμη κι αν κριθεί το προσεχές διάστημα ότι μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν για την προστασία των πολιτών, κάτι το οποίο δεν εξετάζεται σήμερα, τότε θα λειτουργούν οι τράπεζες μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τις τράπεζες και δεν θα σταματήσουν οι συναλλαγές.
Στο τοπίο που έχει διαμορφωθεί, η κυβέρνηση, προχωρά ανάλογα με την εξέλιξη του κορωνοϊού και ανακοινώνει μέτρα όταν κρίνεται απαραίτητο με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων ενώ κρίσιμες αποφάσεις θα ληφθούν στο Eurogroup, το οποίο συνεδριάζει την προσεχή Τρίτη.
Εκεί, αναμένεται να αποσαφηνιστούν τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό και θα γίνει γνωστό με τι οικονομικό πακέτο, θα μπορεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης.
Υπό το πρίσμα αυτό, από τη συνεδρίαση του Eurogroup, περιμένουμε κάποιες σημαντικές αποφάσεις που θα έχουν σχέση με τα ελληνικά αιτήματα.
Αυτά, έχουν διατυπωθεί και από τον πρωθυπουργό στην τηλεδιάσκεψη της Τρίτης αλλά έχουν και γραπτώς κατατεθεί στο Eurogroup.
Η Ελλάδα ζητά αλλαγή στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης και βεβαίως να μην ισχύσουν τα πλεονάσματα τα οποία συμφωνήθηκαν σε ένα εντελώς διαφορετικό οικονομικό περιβάλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης