Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ο κορωνοιός αποκάλυψε το πρόβλημα ρευστότητας στα αμερικανικά ομόλογα – H bear market είναι εδώ ανορθόδοξα

tags :
Ο κορωνοιός αποκάλυψε το πρόβλημα ρευστότητας στα αμερικανικά ομόλογα – H bear market είναι εδώ ανορθόδοξα
Η bear market ή αγορά αρκούδων ενώ αναμενόταν… υπό φυσιολογικές συνθήκες μετά την ακραία χειραγώγηση των κεντρικών τραπεζών… ο κορωνοιός βίαια την έφερε εμπροσθοβαρώς αλλά ανορθόδοξα.
Από το -10% στις 12 Μαρτίου 2020 στο +10% στις 13 Μαρτίου 2020 αυτή ήταν η κίνηση του δείκτη Dow Jones απόρροια του σοκ που έχει προκαλέσει ο κορωνοιός, στις αγορές επικρατεί πανικός, οι ακραίες διακυμάνσεις είναι αποτέλεσμα πανικού.
Όμως η κρίση αυτή επικών διαστάσεων έφερε στο προσκήνιο μια  μεγάλη αλλαγή, ο ανοδικός κύκλος σε οικονομίες και αγορές μετά από 11 χρόνια γύρισε σε καθοδικό και οι αγορές από bull market σε bear market.
Η bear market ή αγορά αρκούδων ενώ αναμενόταν… υπό φυσιολογικές συνθήκες μετά την ακραία χειραγώγηση των κεντρικών τραπεζών… ο κορωνοιός βίαια την έφερε εμπροσθοβαρώς αλλά ανορθόδοξα.
Ήταν τοξική η bull market γιατί ήταν προϊόν χειραγώγησης αλλά η είσοδος της bear market δεν είναι η πλέον ενδεδειγμένη.
Βρισκόμαστε σε μια φάση που η bull market φεύγει η bear market ήρθε αλλά ο τρόπος με τον οποίο ήρθε είναι επίσης λανθασμένος.
Αυτό θα καταγραφεί ως τάση το επόμενο διάστημα, όχι τόσο λόγω των επικείμενων μεγάλων και συντονισμένων παρεμβάσεων των κεντρικών τραπεζών και κυβερνήσεων αλλά κυρίως λόγω του ανορθόδοξου τρόπου εισόδου της bear market.
H παράμετρος αυτή θα αποδειχθεί πολύ κρίσιμη γιατί η είσοδος της bear market δεν είναι φυσιολογική είναι ανορθόδοξη οπότε μπορεί οι αγορές το επόμενο διάστημα να ισορροπούν στο τρόμο μεταξύ… bull που φεύγει και bear που έρχεται.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/top%20of%20book%20depth%20march%202020.jpg?itok=-3xvXqbH
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/goldman%20index%20trading%20volumes.jpg?itok=Qcc1Dh8H
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/march%202020%20spx%20opex.jpg?itok=_E3NmwZ2

Η τελευταία εβδομάδα 9 με 13 Μαρτίου 2020 εξελίχθηκε στη χειρότερη εβδομάδα για τις κεφαλαιαγορές από την οικονομική κρίση του 2008, με την έλλειψη ρευστότητας στην αμερικανική διατραπεζική και στα αμερικανικά ομόλογα να αποκαλύπτεται ως μείζον πρόβλημα παγκοσμίως.
Η Goldman υποστηρίζει ότι ρευστότητα και η μεταβλητότητα διασυνδέονται, δημιουργώντας έναν βρόχο και ως εκ τούτου οι συνθήκες ρευστότητας συνέβαλαν σημαντικά στην ταχύτητα των πρόσφατων κινήσεων του S & P 500.
Ωστόσο, ενώ η ρευστότητα είχε βυθιστεί και στο παρελθόν σε πολυάριθμες περιπτώσεις, αυτό που είδαμε τις τελευταίες ημέρες ήταν οριακό βιβλικό στα συμβόλαια SPX E-mini.
Όπως εξήγησε εξάλλου η Goldman, καθώς η αστάθεια επιταχύνθηκε, η ηλεκτρονική προθεσμιακή ρευστότητα έπεσε στο σημείο όπου υπήρξε μόλις 10 συμβόλαια, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν μηδενική αξία.
Ένας βασικός λόγος για την τελευταία πτώση της ρευστότητας ήταν περιστασιακά η ταυτόχρονη πτώση των όγκων συναλλαγών: Οι όγκοι των δικαιωμάτων προαίρεσης ήταν σημαντικά χαμηλότεροι.
Ωστόσο, αν και αυτά μπορούν να εξηγήσουν ένα μεγάλο μέρος της κατάρρευσης της ρευστότητας στην αγορά μετοχών, μια ακόμα πιο δυσοίωνη εξέλιξη είναι οι πωλήσεις σε όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.
Η πιο βαθιά αγορά ομολόγων στον κόσμο η αμερικανική αγωνίζεται με την έλλειψη ρευστότητας σε βαθμό που οι βετεράνοι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων λένε ότι δεν έχουν δει ποτέ κάτι τέτοιο.
Η αγορά ομολόγων των ΗΠΑ ύψους 17 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έχει υποστεί πλήγμα καθώς υπέστη τον πανικό του κορωνοιού.
Η ρευστότητα εξακολουθεί να είναι άθλια αναφέρει η TwentyFour Asset Management.
Για πολλούς διεθνείς επενδυτές έχει υπάρξει ένα σοβαρό ρήγμα στην αγορά ομολόγων των ΗΠΑ και αυτό το ρήγμα ακόμη δεν έχει κλείσει.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/risk%20parity%20var%20shock%20teaser.png?itok=XY7i2a0I

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης