Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός- ΠΟΥ: Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 50.000 πέραν της ηπειρωτικής Κίνας - Δύο πρώτα κρούσματα στη Βενεζουέλα

Κορωνοϊός- ΠΟΥ: Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 50.000 πέραν της ηπειρωτικής Κίνας - Δύο πρώτα κρούσματα στη Βενεζουέλα
Σε κατάσταση καταστροφής κηρύχθηκε η Τζαμάικα
Αυξήθηκε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού, πέραν της ηπειρωτικής Κίνας.
Μάλιστα, ο αριθμός  αυξήθηκε κατά 7.488 σε συνολικά 51.767 το εικοσιτετράωρο μέχρι την Παρασκευή 13/3 το πρωί, κατά την ημερήσια αναφορά για την εξέλιξη της πανδημίας η οποια δημοσιοποιήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας .
Συνολικά 122 χώρες και περιοχές εκτός ηπειρωτικής Κίνας είχαν καταγράψει 1.775 θανάτους εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 μέχρι το πρωί της Παρασκευής 13/3, συμπεριλαμβανομένων των 355 ασθενών που μέσα σε ένα 24ωρο χάθηκαν.
Ο αριθμός των κρουσμάτων παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 7.499 στα 132.758 το πρωί της Παρασκευής 13/3 , εκ των οποίων τα 28.900 στην Ευρώπη.
 Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ,  Tedros Adhanom Ghebreyesus, υπογράμμισε ότι η Ευρώπη έχει πλέον μετατραπεί στο επίκεντρο της πανδημίας που προκαλεί ο SARS-CoV-2, με περισσότερα κρούσματα και περισσότερους θανάτους από οποιαδήποτε άλλη περιοχή του πλανήτη πλην Κίνας.

Κίνα: 13 νέοι θάνατοι και  11 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ακόμη 11 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν στην ηπειρωτική Κίνα μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευή 13/3, ανακοίνωσε σήμερα (14/3)  η Εθνική Επιτροπή Υγείας.
Πρόκειται για αριθμό ελαφρά αυξημένο από τα 8 που καταγράφονταν το αμέσως προηγούμενο 24ωρο, ενώ πλέον, συνολικά τα κρούσματα στην ηπειρωτική Κίνα ανέρχονται σε 80.824.
Επιπλέον, ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν έφθασε τους 3.189, αυξημένος κατά 13 από την προηγουμένη, ενώ εντοπίστηκαν 17 ύποπτα κρούσματα, με το σύνολο να φθάνει τα 115.
Στο μεταξύ, 1.430 άνθρωποι αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν, ενώ οι περιπτώσεις των ανθρώπων με COVID-19 σε κρίσιμη κατάσταση μειώθηκαν κατά 410, στις 3.610, κατά την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας.
Πάντως, 12.094 ασθενείς συνεχίζουν να νοσηλεύονται και συνολικά 65.541 έχουν αποθεραπευτεί, ενώ 10.879 επαφές ανθρώπων που μολύνθηκαν τελούν υπό ιατρική παρακολούθηση.
Την Παρασκευή 13/3 βγήκαν 2.174 άτομα από την απομόνωση υπό ιατρική παρακολούθηση, καθώς δεν εμφάνισαν συμπτώματα μετά το πέρας της καραντίνας.
Επτά φορείς του ιού έφθασαν στην ηπειρωτική Κίνα από το εξωτερικό (ή «εισήχθησαν», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το κρατικό κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα), ενώ  μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 13/3 οι περιπτώσεις αυτές είχαν φθάσει τις 95, κατά τις κινεζικές αρχές.
Στο Χονγκ Κονγκ επίσης μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 13/3 είχαν επιβεβαιωθεί 137 κρούσματα και 4 θάνατοι, ενώ στο Μακάο 10 κρούσματα και όλοι έχουν αποθεραπευτεί και βγει από τα νοσοκομεία.

Δύο πρώτα κρούσματα στη Βενεζουέλα - Η Κολομβία κλείνει τα σύνορά της με τη γειτονική χώρα

Στη Βενεζουέλα εμφανίστηκαν τα δύο πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού.
Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα που είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή 13/3 η αντιπρόεδρος της χώρας, Delcy Rodriguez, η οποία ανακοίνωσε και το κλείσιμο όλων των σχολείων.
Η γυναίκα 41 ετών είχε πρόσφατα επισκεφθεί τις ΗΠΑ, την Ιταλία και την Ισπανία και ο άνδρας 52 ετών που πρόσφατα είχε πάει στην Ισπανία.
Και οι δύο κατάγονται από την πολιτεία Μιράντα όπου ανήκει το ανατολικό τμήμα του Καράκας.
Μετά την ανακοίνωση αυτών των δύο πρώτων κρουσμάτων του ιού SARS-C0V-2 ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
«Νωρίς σήμερα το πρωί εντοπίστηκαν τα πρώτα δύο κρούσματα του κορωνοϊού στη Βενεζουέλα», δήλωσε η Delcy Rodriguez στη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.
Οι δύο ασθενείς «έχουν μπει σε καραντίνα και έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία εντοπισμού των άμεσων επαφών τους αλλά και την αλυσίδα των έμμεσων επαφών τους», υπογράμμισε η Delcy Rodriguez.
Οι επιβάτες της πτήσης της εταιρείας Iberia από την Ισπανία της 5ης και 6ης Μαρτίου, στην οποία επέβαιναν οι ασθενείς, «πρέπει να μπουν σε προληπτική, υποχρεωτική καραντίνα».
Εξάλλου για προληπτικούς λόγους η Βενεζουέλα έκλεισε τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων.

Κολομβία: Κλείνει τα σύνορά της με τη Βενεζουέλα – Δεν επιτρέπει την είσοδο όσων έχουν ταξιδέψει στην Ευρώπη και την Ασία

Η Κολομβία κλείνει τα σύνορά της με τη Βενεζουέλα και δεν θα επιτρέπει την είσοδο στη χώρα όσων αλλοδαπών έχουν ταξιδέψει στην Ευρώπη και την Ασία τις τελευταίες 14 ημέρες, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στη χώρα, ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος Ivan Duque
«Ενισχύουμε την προστασία της χώρας μας και προχωράμε ένα βήμα στην αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας», υπογράμμισε ο Ivan Duque, ο οποίος σημείωσε ότι θα παραμείνουν ανοιχτά τα σύνορα με τον Ισημερινό.

Βολιβία: Επτά νέα κρούσματα στη Βολιβία

Επτά νέα κρούσματα εγχώριας μετάδοσης του κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στη Βολιβία, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή 13/3 το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Πλέον καταγράφονται δέκα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Βολιβία. Στις υπόλοιπες τρεις περιπτώσεις, οι άνθρωποι που μολύνθηκαν είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας της χώρας.
 
Ισημερινός: Πρώτο θάνατος

Τον πρώτο θάνατο ανακοίνωσαν οι αρχές του Ισημερινού, ανεβάζοντας στους πέντε τους νεκρούς από τον ιό στη Λατινική Αμερική.
«Με λύπη μας ενημερώνουμε ότι σήμερα (χθες Παρασκευή) η πρώτη μας ασθενής, που διαγνώστηκε στον Ισημερινό ότι είχε μολυνθεί από τον κορονοϊό, πέθανε», είπε η υπουργός Υγείας.
Πρόκειται για μια γυναίκα που επέστρεψε τον Φεβρουάριο στον Ισημερινό, όπου έγινε ο πρώτος άνθρωπος που διαγνώστηκε πως μολύνθηκε από τον κορωνοϊό στη χώρα αυτή περίπου 16 εκατομμυρίων κατοίκων.
Ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι έχουν μολυνθεί αυξήθηκε από 20 σε 23.
Σημειώνεται ότι ο Ισημερινός κήρυξε την Τετάρτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία εξαιτίας της πανδημίας και διέταξε να τίθενται σε απομόνωση προσωρινά όλοι οι ταξιδιώτες που έρχονται από την Κίνα, την Ισπανία, τη Γαλλία, το Ιράν, τη Γερμανία, τη Νότια Κορέα και την Ιταλία.
Η κυβέρνηση διέταξε να ανασταλούν όλες οι δημόσιες συγκεντρώσεις, να διακοπεί η λειτουργία των σχολείων, και έδωσε εντολή όσοι εργαζόμενοι είναι εφικτό να δουλεύουν εξ αποστάσεως.
Πέραν της γυναίκας που υπέκυψε στον Ισημερινό, δύο θανάτους μετρά η Αργεντινή, έναν η Γουιάνα και άλλον έναν ο Παναμάς.

Σε κατάσταση καταστροφής κηρύχθηκε η Τζαμάικα

Ο πρωθυπουργός της Τζαμάικα Andrew Holness κήρυξε την Παρασκευή 13/3  το νησί σε κατάσταση καταστροφής εξαιτίας της απειλής από τον νέο κορωνοϊό και πρόσθεσε ότι η χώρα ζητεί 100 νοσηλευτές από την Κούβα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση.
«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού», ανέφερε  στον λογαριασμό του στο Twitter, ενώ πρόσθεσε ότι επιβάλλει περιορισμούς στους ταξιδιώτες που φτάνουν στη Τζαμάικα από τη Βρετανία.
Μέχρι στιγμής στη Τζαμάικα έχουν καταγραφεί 8 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 .
Στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θέτει μέρος του νησιού σε καραντίνα αλλά και την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού.
Το πρώτο κρούσμα στη Τζαμάικα εντοπίστηκε στην πρωτεύουσα Κίνγκστον την Τρίτη και αφορούσε μία υπήκοο της χώρας η οποία μόλις είχε επιστρέψει στη χώρα της από τη Βρετανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης