Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Μετά το Eurogroup (16/3) τα μέτρα για όσους πλήττονται από τον κορωνοϊό

Πέτσας: Μετά το Eurogroup (16/3) τα μέτρα για όσους πλήττονται από τον κορωνοϊό
Σταδιακά θα κλείσουν τομείς της οικονομίας, ανέφερε ο Στ. Πέτσας
Μετά το Eurogroup της Δευτέρας 16/3, θα ανακοινωθούν τα μέτρα που θα ληφθούν για όσους πλήττονται από τον κορωνοϊό, δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,  Στ. Πέτσας.
Αναφορικά με αυτά που θα συζητηθούν στο Eurogroup ανέφερε ότι «ζητούμε, ό,τι μέτρα χρειαστεί να παρθούν, να εξαιρεθούν από τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί στα κράτη.
Δεύτερον, αν η διαταραχή στο ΑΕΠ είναι σημαντική, αν δηλαδή είναι χαμηλότερη από ότι είχε προβλέψει η κυβέρνηση να μειώνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι».
Ο ίδιος, αναφορικά με την οικονομική διαταραχή εξαιτίας του κορωνοϊού, υπογράμμισε πως έχει προβλεφθεί να ρίξει η κυβέρνηση ρευστότητα, ώστε να είναι παροδική η διαταραχή που θα υπάρξει.
Μέχρι στιγμής, ανέφερε ο κ. Πέτσας,  η οικονομία δεν έχει κανένα θέμα και η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα, ενώ σταδιακά θα κλείσουν τομείς της οικονομίας.
Κατά τον ίδιο, τα δημόσια οικονομικά δεν έχουν κανένα πρόβλημα.
Ακόμη, ο κ. Πέτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί πέραν της 30ης Απριλίου η ημερομηνία προστασίας της πρώτης κατοικίας, επισημαίνοντας ότι το πάγωμα των πλειστηριασμών είναι στα μετρά που εξετάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων άρσης της αβεβαιότητας και αποφυγής της αναταραχής σε νοικοκυριά και τράπεζες.

Για Τουρκία

Σχετικά με τoν Τούρκο πρόεδρο  R.T.Erdogan και τους βαρείς χαρακτηρισμούς που εξαπέλυσε προς τους Έλληνες, ενώ συνεχίζει τις επιδείξεις με τον στρατό στον Έβρο, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δέχεται μαθήματα από τον Erdogan πρόσθεσε πως «οι προκλητικές ενέργειες δείχνουν ότι είναι στριμωγμένος».
Όπως είπε, «θέλουμε κανόνες καλής γειτονίας.
Αν συνεχίσει αυτή την αδιέξοδη πολιτική εμείς θα είμαστε εδώ να φυλάσσουμε τα σύνορά μας και να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».
Ακόμη, ανέφερε ότι το θέμα με τους μετανάστες που είναι στα σύνορα είναι μια ασύμμετρη απειλή.
«Δεχόμαστε μία ασύμμετρη απειλή ανθρώπινο όπλο για να επιτευχθούν γεωπολιτικοί σκοποί εμείς δεν θα πέσουμε θύματα αυτού», τόνισε χαρακτηριστικά.
 
 «Θα λάβουμε ό,τι μέτρο χρειαστεί και νωρίτερα, ως μέτρο πρόληψης»
Τέλος, για την κατάσταση υγείας της συζύγου του και του ιδίου ανέφερε  ότι από το σπίτι του, όπου θα βρίσκεται για τις επόμενες δυο εβδομάδες, καθώς η σύζυγός του βρέθηκε θετική στον ιό, θα έχει επικοινωνία με τον πρωθυπουργό.
 «Θα λάβουμε ό,τι μέτρο χρειαστεί και νωρίτερα, ως μέτρο πρόληψης», σημείωσε, ενώ  έστειλε και το μήνυμα πως οι πολίτες πρέπει να μείνουν στο σπίτι τους και να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις για  να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης