Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και καραντίνα η Ισπανία λόγω κορωνοϊού - Στους 190 οι θάνατοι

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και καραντίνα η Ισπανία λόγω κορωνοϊού - Στους 190 οι θάνατοι
Η Καταλονία ζήτησε άμεσα βοήθεια για να κλείσει τα περιφερειακά της σύνορα και να απαγορεύσει τη μετακίνηση των Καταλανών
(upd) Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε και επίσημα σήμερα (14/3) την Ισπανία ο πρωθυπουργός της χώρας, Pedro Sanchez μετά τους 190 θανάτους που έχουν ήδη καταγραφεί στη χώρα λόγω COVID-19 με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να υπολογίζονται σε 5.000.
Ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία Covid-19 στην Ισπανία έφθασε τους 190, από 120 την Παρασκευή (13/).

Μετά από ευρεία σύσκεψη στο πρωθυπουργικό μέγαρο η κυβέρνηση Sanchez ανακοίνωσε τη λήψη μέτρων για την περαιτέρω προστασία των πολιτών.
Καταστήματα και εμπορικά κέντρα έκλεισαν από σήμερα σε ολόκληρη την Ισπανία ενώ ανοιχτά είναι μόνο τα φαρμακεία, τα σουπερ μάρκετ, τα περίπτερα και τα βενζινάδικα.
Η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Gonzalez Aranza  Laya, σε συνέντευξή της στο euronews υπογραμμίζει ότι «η Ισπανία είχε προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε όλα αυτά τα μέτρα να είναι αποτελεσματικά. Πρέπει επίσης να μην πέσουμε στην παγίδα να πάρουμε μέτρα βιαστικά, χωρίς να σκεφτούμε τις συνέπειες ή τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσουν, κάτι που βλέπουμε σε άλλες χώρες με τα μέτρα που παίρνουν. Η ενότητα δεν είναι μόνο δουλειά της κυβέρνησης. Είναι κυρίως της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό επικεφαλής, αλλά είναι και υποχρέωση της ισπανικής αντιπολίτευσης, είναι ευθύνη όλων των πολιτών αυτής της χώρας. Αν όλοι κάνουμε κουπί στην ίδια κατεύθυνση μπορούμε να πετύχουμε ό,τι και άλλες χώρες, δηλαδή να βγούμε σύντομα από αυτή την πανδημία».
Την ίδια στιγμή η τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας ζήτησε άμεσα βοήθεια για να κλείσει τα περιφερειακά της σύνορα και να απαγορεύσει τη μετακίνηση των Καταλανών ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού.
Ήδη πάντως, η καταλανική κυβέρνηση έχει κλείσει εστιατόρια, μπαρ, σινεμά και όλους τους κλειστούς χώρους όπου δυνητικά θα μπορούσε να συγκεντρωθεί πολύς κόσμος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης