Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηταράκης: Ξεκινούν οι μεταφορές σε κλειστές δομές σε Μαλακάσα και Σέρρες

Μηταράκης: Ξεκινούν οι μεταφορές σε κλειστές δομές σε Μαλακάσα και Σέρρες
Από τη Λέσβο φεύγουν 450 άτομα
Ξεκινούν από σήμερα οι μεταφορές σε κλειστές δομές στις Σέρρες και τη Μαλακάσα όσων εισήλθαν στη χώρα από την 1η Μαρτίου και μετά, δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
Η αρχή, σύμφωνα με τον υπουργό, θα γίνει με 450 άτομα που φεύγουν αυτή την ώρα από τη Λέσβο, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα μεταφερθούν και οι υπόλοιποι.
Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη να αντικατασταθούν οι ανοιχτές δομές με κλειστά και ελεγχόμενα κέντρα για λόγους δημόσιας ασφάλειας, τάξης και υγείας.
Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε  ότι «η Ευρώπη, πλέον, είναι πολύ πιο αποφασισμένη σε τρία σημεία.
Πρώτον, η ασφάλεια των συνόρων.
Δεύτερον, η υποχρεωτική συνεισφορά στο σύνολο των μεταναστευτικών βαρών.
Τρίτον, η ανάγκη των επιστροφών όχι μόνο μέσω Τουρκίας και Κοινής Δήλωσης, αλλά και την δημιουργία διαδρόμων επιστροφών σε τρίτες χώρες, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την αποδοχή των υπηκόων τους».
Παράλληλα, όπως είπε, «έχουμε ζητήσει έκτακτη στήριξη από την ΕΕ για την επιστροφή όσων μπήκαν στη χώρα τις τελευταίες ημέρες, η οποία και ενεκρίθη σε υπηρεσιακό επίπεδο».
Σημειώνεται ότι αναχώρησε το μεσημέρι στις 13:00 από το λιμάνι της Μυτιλήνης το αρματαγωγό «ΡΟΔΟΣ» με 450 επιβαίνοντες.
Οι 450 φιλοξενούνταν από τις 4 Μαρτίου στο αρματαγωγό όταν και είχε δέσει στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να μείνουν σε αυτό όσοι μπήκαν στην Ελλάδα μετά της 1η Μαρτίου και οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου.
Στο μεταξύ άλλη μια βάρκα με 25 άτομα έφτασε την Παρασκευή 13/3 στη βόρεια Λέσβο στην περιοχή του χωριού Κλειού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης