Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απόρρητη έκθεση προς Johnson: έως 500 χιλιάδες Βρετανοί θα πεθάνουν από κορωνοϊό

Απόρρητη έκθεση προς Johnson: έως 500 χιλιάδες Βρετανοί θα πεθάνουν από κορωνοϊό
Μόνο το 1% των βρετανών γιατρών πιστεύει ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει μια μεγάλη επιδημία κορωνοϊού
Την ώρα που η Βρετανία μελετά ακόμη το ενδεχόμενο λήψης έκτακτων μέτρων κατά του κορωνοϊού, απόρρητη έκθεση της κυβέρνησης Johnson που διέρρευσε στον Τύπο εκτιμά ότι σε ένα χειρότερο σενάριο, το 80% του πληθυσμού της χώρας, 53 εκατ. άνθρωποι, θα μπορούσαν να μολυνθούν από τον ιό.
Το χειρότερο είναι ότι η Βρετανία περιμένει 500.000 Βρετανούς να πεθάνουν από το COVID-19.
Μια άλλη έρευνα που διεξήχθη από το The Doctors 'Association UK, την επαγγελματική ένωση των βρετανών γιατρών αναφέρει ότι μόνο το 1% των γιατρών στη χώρα πιστεύει ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει μια μεγάλη επιδημία κορωνοϊού.
Στην Ιρλανδία, μια από τις μικρότερες χώρες της Ευρώπης με μόνο 4,8 εκατομμύρια κατοίκους, οι υπάλληλοι της υγειονομικής περίθαλψης δήλωσαν ότι το 40% του πληθυσμού, 1,9 εκατομμύρια άνθρωποι, πρόκειται να μολυνθούν από τον κορωνοϊό.
Οι περισσότεροι από αυτούς θα αρρωστήσουν μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες οπότε και θα υπάρξει "έντονη πίεση" στο σύστημα περίθαλψης.
Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώθηκαν και από τον Paul Reid, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Υπηρεσίας Υγείας (HSE), η οποία διαχειρίζεται την παροχή όλων των υπηρεσιών δημόσιας υγείας στην Ιρλανδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης