Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς: Ο Τσίπρας επέτρεψε στον Erdogan να χρησιμοποιεί τους μετανάστες ως «όπλο» κατά της Ελλάδας

Σαμαράς: Ο Τσίπρας επέτρεψε στον Erdogan να χρησιμοποιεί τους μετανάστες ως «όπλο» κατά της Ελλάδας
H Ελλάδα έγινε ξανά κράτος γιατί διεκδίκησε το αναφαίρετο δικαίωμά της να προστατεύει την κυριαρχία της
"Η Ελλάδα αντιμετωπίζει εργαλειοποίηση λαθρομεταναστών και ασύμμετρη απειλή μέσα από "εισβολή" κατευθυνόμενων αμάχων", τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στο μεταναστευτικό.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Το Βήμα" υπογραμμίζει ότι αυτό το όπλο δεν το είχε ο Erdogan πριν από το 2015, γιατί τότε είχαμε κλείσει τα σύνορα. Του το έδωσε ο Τσίπρας το 2015".
Ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα για τις επιλογές της στο μεταναστευτικό σημειώνει ότι "η Ελλάδα έγινε ξανά "κράτος" γιατί διεκδίκησε το αναφαίρετο δικαίωμά της να προστατεύει την κυριαρχία της.
Μετά από αυτό κέρδισε τον σεβασμό όλων και έγινε ξανά "γεωπολιτικός παίκτης" στην περιοχή".
Χαρακτηρίζει "αποφασιστικό βήμα" εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης το κλείσιμο των συνόρων και προσθέτει ότι "υπάρχουν ακόμα κινήσεις που μπορούν να γίνουν προκειμένου να εξουδετερώσει τα σχέδια του Erdogan".
Ο Α. Σαμαράς είπε ότι οι επισημάνσεις του για "την αντιμετώπιση του λαθρομεταναστευτικού" την οποία θεωρούσε "αδύνατο σημείο" της κυβέρνησης στους πρώτους μήνες της θητείας της, "δεν λέγονται "εσωκομματική αντιπολίτευση", αλλά πραγματική και ουσιαστική στήριξη. Ο Κυριάκος το ξέρει αυτό".
Ως προς την υπόθεση Novartis αναφέρει "όλοι έχουν αντιληφθεί πια, με όσα έρχονται στο φως, ότι πρόκειται για σκευωρία και για συμμορία", προσθέτοντας "νομίζω ότι βρισκόμαστε πλέον στο κατώφλι πολύ σοβαρών εξελίξεων για την πλήρη αποκάλυψη της σκευωρίας".
Αναφέρει, ακόμα, ότι "ήταν όλα στημένα, από την αρχή εν γνώσει τους. Για τον κ. Τσίπρα δεν έχω να πω τίποτε. Απλά …συμφωνώ μαζί του. Όπως ανέφερε και ο ίδιος στη Βουλή, όλα αυτά "δεν μπορούσε να τα έκανε μόνος του ο Παπαγγελόπουλος". Αυτό λέω κι εγώ…".
Ο Α. Σαμαράς προτείνει την διεκδίκηση μέτρων χαλάρωσης, ώστε να αντιμετωπιστούν βραχυπρόθεσμα οι επιπτώσεις από τον κορωνοϊό, καταλήγοντας "μεσοπρόθεσμα και μακροχρόνια μόνο οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις μπορούν να μας σώσουν".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης