Τελευταία Νέα
Διεθνή

Unicef: Πάνω από 5 εκατ παιδιά γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία

Unicef: Πάνω από 5 εκατ παιδιά γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία
Περίπου 5.000 παιδιά στρατολογήθηκαν για να πολεμήσουν πολλά από αυτά από την ηλικία των επτά ετών
Σχεδόν πέντε εκατομμύρια παιδιά γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία ενώ ένα εκατομμύριο εξ αυτών από γονείς πρόσφυγες.
Την ώρα, που η χώρα βρίσκεται στο έλεος της σύρραξης εδώ και εννέα χρόνια από την οποία έχουν σκοτωθεί περίπου 384.000 άνθρωποι όλο και περισσότερα παιδιά γεννιούνται καθημερινά.
Όπως αναφέρει η Unicef, που παρουσίασε τα στοιχεία, τα παιδιά πληρώνουντο πιο  βαρύ τίμημα σε αυτόν τον πόλεμο καθώς βιώνουν τη βιαιότητα του πολέμου από την ημέρα που γεννιούνται.
Η Unicef προχώρησε σε μια καταγραφή στοιχείων ειδικά για τα παιδιά κι αφορά το διάστημα 2014-2019.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου «5.427 παιδιά σκοτώθηκαν», ήτοι «ένας θάνατος κάθε δέκα ώρες» και «1.639 τραυματίστηκαν στις εχθροπραξίες».
«Περίπου 5.000 παιδιά στρατολογήθηκαν για να πολεμήσουν», ορισμένα εξ αυτών ηλικίας «μόλις επτά ετών», συνεχίζει η Unicef, υπογραμμίζοντας την ίδια στιγμή ότι 1.000 υποδομές υγείας ή εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις δέχθηκαν επίθεση.
«Η σύρραξη εισέρχεται στη δέκατη χρονιά της και εκατομμύρια παιδιά μπαίνουν στη δεύτερη δεκαετία της ζωής τους αντιμέτωπα με τον πόλεμο, τη βία, τον θάνατο και τον εκτοπισμό» καταγγέλλει η εκτελεστική διευθύντρια της Unicef  Enrieta Forre  που μόλις επέστρεψε από τη Συρία.
«Οικογένειες μας είπαν ότι, σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις, δεν είχαν άλλη επιλογή από το να στείλουν τα παιδιά τους να εργαστούν ή να παντρέψουν τις κόρες τους σε πολύ μικρή ηλικία» συμπλήρωσε. «Κανένας γονιός δεν πρέπει να αναγκάζεται να κάνει τέτοιου είδους επιλογή».
Από τα 384.000 θύματα του πολέμου τα 116.000 είναι άμαχοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης