Τελευταία Νέα
Διεθνή

Steinmeier (Γερμανία): Η Ευρώπη δεν εκβιάζεται από την κυνική πολιτική της Τουρκίας

Steinmeier (Γερμανία): Η Ευρώπη δεν εκβιάζεται από την  κυνική πολιτική της Τουρκίας
Η ΕΕ δεν μπορεί να παραιτηθεί από την προστασία των εξωτερικών συνόρων της και από την προστασία της από την ανεξέλεγκτη συνοριακή διέλευση, δήλωσε ο Γερμανός πρόεδρος
Η Ευρώπη δεν μπορεί να εκβιασθεί από την κυνική πολιτική της Τουρκίας που στέλνει χιλιάδες πρόσφυγες σο αδιέξοδο, δήλωσε ο πρόεδρος Frank Walter Steinmeier
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να παραιτηθεί από την προστασία των εξωτερικών συνόρων της όπως επίσης και από την προστασία της από την ανεξέλεγκτη συνοριακή διέλευση.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Frank-Walter Steinmeier εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα δεχτούν ανήλικους πρόσφυγες από τους ελληνικούς καταυλισμούς, αλλά ταυτόχρονα ζήτησε και μια αποφασιστική στάση απέναντι στην Τουρκία.
«Η Ευρώπη δεν πρέπει να εκβιαστεί από μια κυνική πολιτική που αποστέλλει σκόπιμα χιλιάδες ανθρώπους στο αδιέξοδο», δήλωσε ο Steinmeier σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα στην (γερμανική) ειδησεογραφική ηλεκτρονική πύλη t-online.de.
«Η κατάσταση των ανθρώπων στα ελληνοτουρκικά σύνορα και στους ελληνικούς καταυλισμούς είναι δραματική», «Γι' αυτό και είμαι πολύ χαρούμενος τώρα που η Γερμανία, μαζί με άλλα έξι κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεσμεύονται ότι θα μπορέσουν να βρουν προστασία και θα γίνουν δεκτά στην Ε.Ε. 1.600 παιδιά.
Αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε» πρόσθεσε ο Steinmeier.
«Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να παραιτηθεί από την προστασία των εξωτερικών συνόρων της όπως επίσης και από την προστασία της από την ανεξέλεγκτη συνοριακή διέλευση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης