Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Καταγγελία βόμβα για την πρώην πρόεδρο του ΤΑΠ Αθηνά Χατζηπέτρου η οποία ανέλαβε το τιμόνι της Αναπτυξιακής Τράπεζας

tags :
Καταγγελία βόμβα για την πρώην πρόεδρο του ΤΑΠ Αθηνά Χατζηπέτρου η οποία ανέλαβε το τιμόνι της Αναπτυξιακής Τράπεζας
Στο επίκεντρο σημαντικών καταγγελιών βρίσκεται η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας
Στο επίκεντρο σημαντικών καταγγελιών βρίσκεται η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (πρώην ΕΤΕΑΝ) κ. Αθηνά Χατζηπέτρου από δύο υπαλλήλους του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων.
Η σχετική καταγγελία έχει διαβιβαστεί στο γραφείο Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού  και στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου  Πολιτισμού.
Το BN φέρνει στη δημοσιότητα την καταγγελία αλλά η πανδημία  του κορωνοϊού δεν μας επέτρεψε να έρθουμε σε επικοινωνία με τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης.
Η δισέλιδη επιστολή που έχουμε στη διάθεση μας  οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η μέχρι πρότινος, πρόεδρος του ΤΑΠ και νυν πρόεδρος και  διευθύνουσα σύμβουλος  της Ελληνικής Αναπτυξιακής  Τράπεζας, δεν τήρησε  τα  προβλεπόμενα με βάση τη ελληνική νομοθεσία  για τη διενέργεια διαγωνισμών εκμίσθωσης 7 αναψυκτηρίων που έγιναν από  τις  6 έως  τις 17 Φεβρουαρίου 2020.
Προς τα τέλη Φεβρουαρίου η πρόεδρος του ΤΑΠ  μετακινήθηκε  στην  Αναπτυξιακή Τράπεζα  και από ορισμένους θεωρήθηκε ως προαγωγή.
Πάντως η κα Αθηνά Χατζηπέτρου βρέθηκε στη θέση της προέδρου του ΤΑΠ  το Νοέμβριο  του 2017 επι κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ.
Η καταγγελία των μελών που συμμετείχαν στην Επιτροπή Διαγωνισμού για την εκμίσθωση  τω αναψυκτηρίων.
Στον πρώτο διαγωνισμό της Αρχαίας Μεσσήνης  στις 6/2/2020 ,  τα μέλη της  Επιτροπής  ενημέρωσαν την πρόεδρο του ΤΑΠ ότι δεν αναρτήθηκε αυθημερόν  το πρακτικό  του διαγωνισμού, και τα μέλη όπως αναφέρουν δήχθηκαν αφόρητες προφορικές πιέσεις αλλά  και  γραπτές παραινέσεις για επιτάχυνση των διαδικασιών, και απαίτησε  για ολοκλήρωση  του ελέγχου των δικαιολογητικών, για να μη χρονοτριβούμε την ανακήρυξη αναδόχου σε τρεις  ημέρες, λόγω της επείγουσας ανάγκης  για το ΤΑΠ να προχωρήσει άμεσα  να εκμίσθωση σε όσο το δυνατό  περισσότερα αναψυκτήρια.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των δύο υπαλλήλων, η απόφαση για τη συγκρότηση  τα επιτροπής έγινε  μία μέρα νωρίτερα.
Ο χρόνος ανάδειξης του αναδόχου και ο χρόνος των ενστάσεων περιορίστηκε σε τρεις  μέρες,όταν ο έλεγχος των δικαιολογητικών  απαιτούσε  περισσότερο χρόνο.
Το ΤΑΠ  δια της νομικού συμβούλου  ζήτησε  από την Επιτροπή  Διαγωνισμού η ανάρτηση του πρακτικού να γίνεται πριν την επιβεβαίωση  της γνησιότητας  της  εγγυητικής επιστολής  των προσφερόντων , γεγονός που κατά την εκτίμηση των μελών της επιτροπής διαγωνισμού έρχεται σε αντίθεση με τον όρο  της Διακήρυξης  περί ελέγχου  των δικαιολογητικών συμμετοχής.
Η  μέχρι πρότινος πρόεδρος  του ΤΑΠ ζήτησε από  τα 2 μέλη  της Επιτροπής  οι προσφορές   για  το αναψυκτήριο του αρχαιολογικού χώρου Ολυμπιείου, με  πίεση  να αποσφραγιστεί ο ειδικός φάκελος στον οποίο είχαν  τοποθετηθεί οι οικονομικές προσφορές και τους   υποδείχτηκε να τοποθετούνται σε χρηματοκιβώτιο που τους προτάθηκε για λόγους  ασφαλείας.
Τα μέλη διαπιστώνουν ότι οι ενέργειες αυτές θέτουν υπό  αμφισβήτηση   το αδιάβλητο του διαγωνισμού καθώς απουσίαζαν τα υπόλοιπα 3 μέλη της Επιτροπής.
Η πρόεδρος  για  να…διασφαλίσει το αδιάβλητο του διαγωνισμού κατέστρεψε το φάκελο  με τις προσφορές και τοποθέτησή του, έγινε σε χρηματοκιβώτιο μικρότερων διαστάσεων  κρατώντας  η ίδια το κλειδί  ενώ παρέδωσε το κλειδί του φωριαμού , επισημαίνοντας  ότι η ντουλάπα  καμία ασφάλεια δεν προσφέρει.
Η Επιτροπή του Διαγωνισμού  καταλήγει στην επιστολή  της, λέγοντας ότι η αρμόδια  Επιτροπή δέχεται παρακώλυση του έργου της από ενέργειες  που  κατά τη γνώμη της θέτουν σε κίνδυνο το κύρος και την αξιοπιστία του διαγωνισμού.
Η καταγγελία έγινε  στις 10 Φεβρουαρίου  ενώ μέχρι  σήμερα δεν  έχει  γίνει γνωστό πως  αντιμετώπισαν το θέμα οι αρμόδιοι.
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης