Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο κορωνοϊός επιβάλλει όλο και αυστηρότερα μέτρα και εμπεδώνει τη σύμπνοια της πολιτικής ηγεσίας

tags :
Ο κορωνοϊός επιβάλλει όλο και αυστηρότερα μέτρα και εμπεδώνει τη σύμπνοια της πολιτικής ηγεσίας
Αλλάζει η καθημερινότητα των πολιτών εξαιτίας του κορωνοϊού καθώς μέρα τη μέρα ανακοινώνονται όλο και αυστηρότερα μέτρα
Αλλάζει η καθημερινότητα των πολιτών εξαιτίας του κορωνοϊού καθώς μέρα τη μέρα ανακοινώνονται όλο και αυστηρότερα μέτρα.
Η αύξηση των κρουσμάτων που η ιχνηλάτησή τους μάλλον δεν οδηγεί σε προηγούμενα επιβεβαιωμένα και συνηγορεί στο ότι υπάρχει μια διάδοση πια στην κοινότητα, όπως και η αδυναμία της πλήρους συμμόρφωσης της κοινωνίας στο «Μένουμε σπίτι», οδήγησαν την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αποκλιμάκωση των μέτρων.
Η κυβέρνηση θέλει να περιορίσει τις συναλλαγές στις απολύτως απαραίτητες, κυρίως αυτές που έχουν να κάνουν με τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές, και αυτό γιατί, προφανώς, δεν θέλει να παραλύσει  η οικονομία.
Μάλιστα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, επισήμανε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, που έγινε με τηλεδιάσκεψη, ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζεται κανονικά. Υπό το πρίσμα αυτό, η κυβέρνηση κινείται με γνώμονα να κινηθεί η οικονομία, προτάσοντας τις αγορές από το σπίτι.
Άλλωστε, και τα κούριερ συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά ενώ όλες οι υπηρεσίες και τα προϊόντα, μπορούν να διακινούνται ηλεκτρονικά.
Υπάρχουν πάντως, και σκέψεις, για ενδεχόμενα νέα μέτρα στο δημόσιο τομέα ώστε να γίνονται και εκεί, οι απολύτως απαραίτητες συναλλαγές.
Σε κάθε περίπτωση, καθημερινά γίνεται επαναξιολόγηση της κατάστασης και πραγματοποιούνται συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στο μεταξύ, ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορονοϊού και η αντιμετώπιση των συνεπειών που προκαλεί, θα βρεθούν σήμερα και στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην οποία καλεί ο πρόεδρος του Συμβουλίου Charles Michel.
Η Σύνοδος Κορυφής είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις έξι το απόγευμα και βεβαίως, θα συμμετάσχει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μένει να δούμε τι αποφάσεις θα ληφθούν σε αυτή την συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών.  
Την ίδια ώρα, η κρίση του κορωνοϊού καθώς φαίνεται, βρίσκει, ευτυχώς, τις πολιτικές δυνάμεις ενωμένες.
Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την Δευτέρα, κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς και συνομίλησε με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
Τα τετ α τε έγιναν με τηλεδιάσκεψη, κίνηση με την οποία, πέραν της αυτοπροστασίας, οι πολιτικοί αρχηγοί στέλνουν και μήνυμα στους πολίτες για το «Μένουμε σπίτι».
Και οι δύο επαφές, όπως διαφάνηκε, ήταν σε πολύ καλό κλίμα και επικρατεί ατμόσφαιρα σύμπνοιας.
Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν και αρκετά μακρές.
Η συνομιλία με τον κ. Τσίπρα κράτησε πενήντα λεπτά ενώ με την κ. Γεννηματά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε για σαράντα πέντε λεπτά της ώρας.
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε στις ερωτήσεις του και του τόνισε ότι οποιαδήποτε εποικοδομητική πρόταση για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, είναι καλοδεχούμενη, τόσο από τον ίδιο, αν θέλει δηλαδή ο κ. Τσίπρας να την μεταφέρει στον κ. Μητσοτάκη ή αν θέλει να τη μεταφέρει στα αρμόδια υπουργεία.
Αντίστοιχο ήταν και το κλίμα με την επαφή του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Φώφη Γεννηματά καθώς κι εκεί, περίπου τα ίδια, ειπώθηκαν.
Σήμερα και αύριο, ο πρωθυπουργός θα ολοκληρώσει τον κύκλο των ενημερωτικών επαφών με το γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στη μία το μεσημέρι της Τρίτης ενώ μισή ώρα μετά, θα συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο.
Και την Τετάρτη θα κλείσει αυτός ο κύκλος, με την επικοινωνία που θα έχει ο πρωθυπουργός μέσω τηλεδιάσκεψης πάντα, με τον γραμματέα του Μέρα 25, Γιάνη Βαρουφάκη.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης