Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Υποβαθμίζεται Ba1 η Lufthansa, λόγω κορωνοϊού - Έπειται περαιτέρω πλήγμα στην αξιολόγηση

Moody's: Υποβαθμίζεται Ba1 η Lufthansa, λόγω κορωνοϊού - Έπειται περαιτέρω πλήγμα στην αξιολόγηση
Η Moody's υποβαθμίζει τη Lufthansa
Σε Ba1 -Baa3- υποβάθμισε τη Lufthansa Aktiengesellschaft η Moody's Investors Service, ως αποτέλεσμα του σοβαρότατου πλήγματος που επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού.
Παράλληλα, η αξιολόγηση τέθηκε σε επιτήρηση για υποβάθμιση εντός τριμήνου.

Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος για τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας και της Ευρώπης, «η ταχεία και διευρυνόμενη εξάπλωση του κορωνοϊού, η επιδείνωση των παγκόσμιων οικονομικών προοπτικών, οι πτώση των τιμών πετρελαίου και η πτώση των τιμών περιουσιακών, στοιχείων δημιουργούν σοβαρό και εκτεταμένο πιστωτικό σοκ σε πολλούς τομείς, περιφέρειες και αγορές.
Ο τομέας των αεροπορικών εταιρειών είναι ένας από τους τομείς που πλήττονται περισσότερο από το σοκ, δεδομένης της έκθεσής του σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς και ευαισθησίας στη ζήτηση των καταναλωτών».
Συγκεκριμένα, οι αδυναμίες του πιστωτικού προφίλ της Lufthansa, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσής της στους περισσότερους προορισμούς σε όλο τον κόσμο, την αφήνει ευάλωτη στις αλλαγές του κλίματος της αγοράς σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες λειτουργίας.
«Η υποβάθμιση προκλήθηκε από την πολύ απότομη πτώση της κυκλοφορίας επιβατών από τότε που ξεκίνησε η εκδήλωση του κορωναϊού, τον Ιανουάριο του 2020, γεγονός που θα οδηγήσει σε σημαντική αρνητική ελεύθερη ροή μετρητών το 2020», σημειώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης