Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άλμα άνω του 3% στον χρυσό μετά την ανακοίνωση της Fed, στα 1.535,6 δολάρια ανά oυγγιά

tags :
Άλμα άνω του 3% στον χρυσό μετά την ανακοίνωση της Fed, στα 1.535,6 δολάρια ανά oυγγιά
Η αντίδραση της Fed, με την έκδοση εμπορικών ομολόγων, ώθησε τους επενδυτές στην αναζήτηση ενός ασφαλούς καταφυγίου όπως ο χρυσός.
Κέρδη άνω του 3% σημειώνει η τιμή του χρυσού, στα 1.535,6 δολάρια/oυγγιά, έπειτα από την ανακοίνωση της Fed να διευκολύνει τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ μέσω της έκδοσης εμπορικών ομολόγων, αποδεικνύοντας έτσι στην αγορά τον πανικό που έχει προκληθεί από την πανδημία του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα, η αμερικανική κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε την Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 την έκδοση εμπορικών ομολόγων για τη βραχυπρόθεσμη παροχή ρευστότητας στις αμερικανικές επιχειρήσεις.
Η αντίδραση της Fed ενίσχυσε την αβεβαιότητα και ώθησε τους επενδυτές στην αναζήτηση ενός ασφαλούς καταφυγίου όπως ο χρυσός.
Ως εκ τούτου, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου αυξήθηκε θεαματικά.
Πριν από την ανακοίνωση για τα εμπορικά ομόλογα, η Fed, σε μια κίνηση-έκπληξη, είχε πάει το επιτόκιο στο 0% ενώ είχε ανακοινώσει και γενναίο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Ωστόσο, από ό,τι φαίνεται από την αντίδραση των αγορών, αυτό ήταν το λάθος φάρμακο.
Οι χρηματιστηριακοί δείκτες των ΗΠΑ είχαν ραγδαία πτώση.
Ορισμένα στοιχεία στις ΗΠΑ αρχίζουν να δείχνουν τις επιπτώσεις του ιού στην οικονομία.
Οι πωλήσεις λιανικής υποχώρησαν 0,5% τον περασμένο μήνα, ανέφερε η κυβέρνηση την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2020.
Αυτή είναι η μεγαλύτερη πτώση σε ένα χρόνο.
Εν τω μεταξύ, η βιομηχανική παραγωγή έδειξε κάποια σημάδια ανάκαμψης λίγο πριν την έκρηξη του κορωνοϊού, με τα στοιχεία από τη Fed να δείχνουν άνοδο 0,6% τον Φεβρουάριο, μετά από πτώση 0,5% τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης