Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Πακέτο στήριξης 200 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Ισπανία: Πακέτο στήριξης 200 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού
Τα οικονομικά μέτρα στήριξης λαμβάνονται για να στηριχθεί η πραγματική οικονομία.
Η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε την Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 πακέτο μέτρων για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας της χώρας ύψους 200 δισ. ευρώ.
Τα μέτρα ενίσχυσης λαμβάνονται για να στηριχθεί η οικονομία και να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις από την επιδημία του κορωνοϊού, ανέφερε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Pedro Sánchez.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η Ισπανία είναι η ευρωπαϊκή χώρα που έχει πληγεί χειρότερα από την πανδημία μετά την Ιταλία.
Ο πρωθυπουργός Pedro Sánchez ανακοίνωσε τα μέτρα, μετά από συνάντηση του Υπουργικού Συμβουλίου που διήρκεσε περισσότερο από τέσσερις ώρες.
Τα 200 δισ. ευρώ προστίθενται στα 14 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 20% του ισπανικού ΑΕΠ.
Τα 117 δισ. ευρώ θα προέρχονται από το δημόσιο ταμείο και το υπόλοιπο από τον ιδιωτικό τομέα.
Ο Sánchez περιγράφει αυτήν τη «κολοσσιαία» δέσμη οικονομικών μέτρων ως τη μεγαλύτερη διανομή πόρων στην ισπανική ιστορία.
Τέλος, επιμένοντας ότι «το κράτος διαθέτει πόρους», ο Sánchez κάλεσε επίσης την ΕΕ να παρουσιάσει ένα σχέδιο για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης