Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για μεγάλη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού

tags :
Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για μεγάλη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού
Η φράση του πρωθυπουργού ότι στο επόμενο δίμηνο ο κίνδυνος θα γιγαντώνεται, ήταν μια εκδήλωση του προβληματισμού που υπάρχει στην κυβέρνηση ότι η πανδημία θα τραβήξει σε βάθος χρόνου
Η φράση του πρωθυπουργού ότι στο επόμενο δίμηνο ο κίνδυνος θα γιγαντώνεται, ήταν μια εκδήλωση του προβληματισμού που υπάρχει στην κυβέρνηση ότι η πανδημία θα τραβήξει σε βάθος χρόνου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε στους πολίτες μήνυμα  εμψύχωσης με την χρήση της γλώσσας της αλήθειας, όπως ανέφερε και με σταθερό οδηγό τις συμβουλές των ειδικών αλλά και με μια εκπομπή αισιοδοξίας για την τελική έκβαση της περιπέτειας που ζει τις τελευταίες εβδομάδες ο πλανήτης.
Ο πρωθυπουργός επέμενε να τονίζει ότι «είμαστε σε πόλεμο με έναν εχθρό που είναι αόρατος αλλά δεν είναι ανίκητος».
Γιατί αν πετύχουμε, είπε ο κ. Μητσοτάκης, να περιορίσουμε τη διασπορά της μετάδοσης, θα δώσουμε χρόνο στο σύστημα Υγείας να αντιμετωπίσει τα επείγοντα περιστατικά.
Η πρώτη μας προτεραιότητα επανέλαβε με έμφαση, είναι μία και αδιαπραγμάτευτη.
«Να σώσουμε ζωές.
Πρώτη μας φροντίδα είναι ο άνθρωπος και η δημόσια υγεία».
Ωστόσο, επισήμανε με έμφαση την προειδοποίησή του, ότι στο επόμενους δύο μήνες ο κίνδυνος θα είναι μεγαλύτερος.
Δηλαδή, έδωσε έναν μακρύτερο χρονικό ορίζοντα από όσο υπολόγιζαν κάποιοι, μέχρι τώρα.
Γι αυτό είπε και θα ακολουθήσουν νέοι περιορισμοί και θα πρέπει όλοι να δείξουμε πειθαρχία.
Όσοι φέρονται αντικοινωνικά, τόνισε ο πρωθυπουργός «θα τιμωρούνται παραδειγματικά γιατί θα έχουν εγκληματίσει διπλά, κατά του νόμου και κατά της ζωής».
Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για όσους διασπείρουν τον ιό της παραπληροφόρησης με ανυπόστατες φήμες γιατί ο πανικός είναι το ίδιο επικίνδυνος με τη νόσο. Κι όταν κάποιοι χάνουν πρώτοι την ευθύνη και την ανθρωπιά τους δεν μπορούν μετά να αναρωτιούνται που είναι το κράτος είπε ο πρωθυπουργός.
Ο πρώτος και μόνος λόγος ανήκει τώρα στους γιατρούς και στην πολιτεία.
Βεβαίως αναφέρθηκε και στα οικονομικά μέτρα τα οποία έχει πάρει και προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση.
Πρακτικά, είπε ο πρωθυπουργός και σε πρώτη φάση, θα διαθέσει δύο δισεκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει τις παραγωγικές δραστηριότητες με προβλήματα λόγω μείωσης του τζίρου ενώ το κράτος και όχι η επιχείρηση, αναλαμβάνει να καταβάλει μέρος του μισθού των εργαζομένων στους κλάδους που πλήττονται.
Επιπλέον όλες οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις αναστέλλονται ενώ νομοθετούνται έκτακτα μέτρα που δίνουν τη μέγιστη δυνατή ευελιξία ώστε να διασωθούν θέσεις εργασίας.
Σε κάθε περίπτωση, τα όποια μέτρα λαμβάνονται, προχωρούν κλιμακωτά, μέρα με την ημέρα.
Υπάρχει ένα γενικότερο σχέδιο το οποίο εξειδικεύεται αφού γίνεται πρώτα καταγραφή και των επιπτώσεων αλλά και των αντοχών της οικονομίας.
Πάντως η απόφαση της κυβέρνησης είναι να ανακουφίσει όσους θα πλήττονται και θα πληγούν από αυτή τη συμφορά που έχει βρει όλο τον πλανήτη.
Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες δεν θα είναι το τελευταίο όπως διαφάνηκε και από τα λεγόμενά του καθώς θα επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όποτε ο ίδιος, το κρίνει απαραίτητο.
 
Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης