Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Μέτρα για το αεροπορικό φορτίο, ζητά η IATA από τις κυβερνήσεις για τη μάχη κατά του Covid-19

tags :
Μέτρα για το αεροπορικό φορτίο, ζητά η IATA από τις κυβερνήσεις για τη μάχη κατά του Covid-19
Τα μέτρα που ζητά η IATA από τις κυβερνήσεις για το αεροπορικό φορτίο
Οι κυβερνήσεις πρέπει να θεωρούν ότι το αεροπορικό φορτίο αποτελεί ουσιαστικό μέρος της πάλης κατά του Covid-19 επισημαίνει η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) ζητώντας μέτρα και επισημαίνοντας τη σημασία του τομέα των αερομεταφορών στην καταπολέμηση του ιού.
“Οι αεροπορικές εταιρείες φορτίου συνεργάζονται στενά με κυβερνήσεις και οργανώσεις υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο για να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία, διατηρώντας ταυτόχρονα την κίνηση της παγκόσμιας οικονομίας, τονίζει ο o Αλεξάντερ Ντε Τζούνιακ Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος IATA.
Σήμερα, στον παγκόσμιο πόλεμο υγείας κατά του Covid-19, οι κυβερνήσεις πρέπει να αναλάβουν επείγουσα δράση για τη διευκόλυνση του αεροπορικού φορτίου. Η διατήρηση του φορτίου θα σώσει ζωές”.
Από την αρχή της εμφάνισης του ιού, το αεροπορικό φορτίο υπήρξε ζωτικός εταίρος στην παροχή των αναγκαίων φαρμάκων, του ιατρικού εξοπλισμού (συμπεριλαμβανομένων των ανταλλακτικών / εξαρτημάτων επισκευής) και στην διατήρηση των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού που λειτουργούν για τα πιο ευαίσθητα στο χρόνο υλικά, τονίζει σε ανακοίνωση της η IATA.
Αυτό έγινε μέσω των ειδικών εμπορευματικών φορτίων, της χρησιμοποίησης της χωρητικότητας φορτίου σε επιβατηγά αεροσκάφη και με ανακουφιστικές πτήσεις προς τις πληγείσες περιοχές.
“Πάνω από 185.000 επιβατικές πτήσεις έχουν ακυρωθεί από τα τέλη Ιανουαρίου ως απάντηση σε κυβερνητικούς περιορισμούς, τονίζει η IATA. Με αυτό, η ζωτική χωρητικότητα του φορτίου έχει εξαφανιστεί όταν είναι πολύ επείγουσα ανάγκη για την καταπολέμηση του Covid-19.
Ο παγκόσμιος στόλος αεροσκαφών φορτηγών έχει κινητοποιηθεί για να καλύψει αυτό το έλλειμμα δυναμικότητας. Οι κυβερνήσεις πρέπει να λάβουν επείγοντα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι οι ζωτικές γραμμές παροχής θα παραμείνουν ανοιχτές και αποτελεσματικές”.

Τα μέτρα που ζητά η IATA από τις κυβερνήσεις για το αεροπορικό φορτίο
Οι κυβερνήσεις πρέπει να θεωρούν ότι το αεροπορικό φορτίο αποτελεί ουσιαστικό μέρος της πάλης κατά του Covid-19 και να λάβει τα ακόλουθα μέτρα:
- Αποκλείστε τις αεροπορικές μεταφορές από οποιουσδήποτε ταξιδιωτικούς περιορισμούς που σχετίζονται με το Covid-19, για να διασφαλιστεί ότι τα ιατρικά προϊόντα που σώζουν ζωές μπορούν να μεταφερθούν χωρίς διακοπή.
- Βεβαιωθείτε ότι έχουν θεσπιστεί τυποποιημένα μέτρα ώστε τα φορτία αερομεταφοράς να μπορούν να συνεχίσουν να κινούνται σε όλο τον κόσμο με ελάχιστες διαταραχές.
- Απαλλάξτε τα μέλη του πληρώματος του αερομεταφορέα τα οποία δεν αλληλεπιδρούν με το κοινό, από τις απαιτήσεις απομόνωσης 14 ημερών.
- Υποστήριξη προσωρινών δικαιωμάτων κυκλοφορίας για εργασίες φορτίου όπου ενδέχεται να ισχύουν περιορισμοί.
- Καταργήστε οικονομικά εμπόδια, όπως χρεώσεις πτήσης, τέλη στάθμευσης και περιορισμούς υποδοχής για την υποστήριξη των επιχειρήσεων αεροπορικού φορτίου κατά τη διάρκεια αυτών της κρίσης.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης