Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στα 20 δολάρια/βαρέλι βλέπει το πετρέλαιο η Goldman Sachs

tags :
Στα 20 δολάρια/βαρέλι βλέπει το πετρέλαιο η Goldman Sachs
Η Goldman Sachs τόνισε την ανάγκη οι τιμές των βασικών προϊόντων να μειωθούν κάτω από το κόστος, προκειμένου να μειωθεί η υπερπροσφορά και να συναντήσει τα επίπεδα της ζήτησης
Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2015/2016 έχει υποχωρήσει η τιμή του αργού πετρελαίου, καθώς πληθαίνουν οι εκτιμήσεις για κατακόρυφη πτώση της ζήτησης εξαιτίας του παγκόσμιου lockdown.
Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ξένοι αναλυτές, ο βασικός καταλύτης της υποχώρησης της τιμής του αργού στα επίπεδα των 26 δολαρίων ήταν μια ανάλυση της Goldman Sachs, η οποία τόνιζε την ανάγκη οι τιμές των βασικών προϊόντων να μειωθούν κάτω από το κόστος, προκειμένου να μειωθεί η υπερπροσφορά και να συναντήσει τα επίπεδα της ζήτησης.
Μάλιστα, οι αναλυτές της Goldman Sachs πιστεύει ότι η ζήτηση του πετρελαίου θα υποχωρήσει κάτω από το πρωτοφανές επίπεδο των 8 εκατομμυρίων βαρελιών ανά ημέρα.

Οι μεγάλες εξορύξεις από τον πυρήνα-ΟΠΕΚ για τις παραδόσεις Απριλίου / Μαΐου ωθούν την αύξηση της καθαρής προσφοράς κοντά στα 3 εκατ. β/η, η οποία σε συνδυασμό με τις απώλειες ζήτησης οδηγεί σε πλεόνασμα 7 χιλ. β/η, κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2020.
Όπως έγραψε ο Jeffrey Currie της Goldman Sachs, "το σύστημα δημιουργεί ένα φυσικό τέλος, παρόλο που το τέλος του COVID-19 θα είναι άγνωστο, ωθώντας τις προβλέψεις χαμηλότερα.
Ως αποτέλεσμα των πολέμων τιμών στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και των αβέβαιων πολιτικών αντιδράσεων, όλα τα άμεσα αποτελέσματα της απότομης πτώσης της ζήτησης που απορρέει από τα μέτρα περιορισμού του COVID-19, η Goldman μείωσε τον στόχο τιμής αργού σε μόλις 20 δολάρια, από 30 δολάρια προηγουμένως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης