Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Στο 2,37% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου - Παρέμβαση από την κεντρική τράπεζα

Ιταλία: Στο 2,37% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου - Παρέμβαση από την κεντρική τράπεζα
Οι πωλήσεις περιορίστηκαν μετά το δημοσίευμα ότι η Τράπεζα της Ιταλίας αγοράζει ιταλικούς τίτλους
Περιορίστηκαν οι σημερινές μεγάλες πωλήσεις κρατικών ιταλικών ομολόγων μετά από δημοσίευμα, το οποίο ανέφερε ότι η Τράπεζα της Ιταλίας παρενέβη για να αγοράσει ιταλικά ομόλογα για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, προκειμένου να σταθεροποιήσει την εξαιρετικά άστατη αγορά.
Παράλληλα, πληροφορίες του Bloomberg κάνουν λόγο για το ενδεχόμενο ανοιχτής προληπτικής πιστωτικής γραμμής για όλες τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, ενώ διαθέσιμα είναι και τα 410 δισ. ευρώ που βρίσκονται στο ταμείο του ESM.
Σύμφωνα με διαρροές, αξιωματούχοι των Βρυξελλών εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν ανοιχτές προληπτικές πιστωτικές γραμμές σε κάθε κυβέρνηση της ζώνης του ευρώ, σε περίπτωση που το κόστος δανεισμού αυξηθεί σε απαγορευτικά για δανεισμό επίπεδα.
Το μέτρο αυτό στοχεύει ξεκάθαρα στον έλεγχο των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων στην Ευρώπη, οι οποίες έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.
Νωρίτερα στη διάρκεια της συνεδρίασης, οι αποδόσεις των ιταλικών 10ετών ομολόγων είχαν εκτιναχθεί κοντά στο 3%, καθώς πανικός έχει καταλάβει τις αγορές ομολόγων και οι ρηχές συναλλαγές διόγκωναν τις κινήσεις των τιμών.
Οι πωλήσεις περιορίστηκαν μετά το δημοσίευμα ότι η Τράπεζα της Ιταλίας αγοράζει ιταλικούς τίτλους στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του συστήματος κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης για τη διασφάλιση ομαλών συνθηκών στις αγορές ομολόγων.
Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου σημείωνε μετά το δημοσίευμα άνοδο στο 2,37%.
H διαφορά με την απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου μειώθηκε στις 301 μονάδες βάσης από το υψηλό επίπεδο των σχεδόν 320 μονάδων βάσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης