Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: H Ford αναστέλλει την παραγωγή οχημάτων και κινητήρων σε Ευρώπη και Β. Αμερική

Κορωνοϊός: H Ford αναστέλλει την παραγωγή οχημάτων και κινητήρων σε Ευρώπη και Β. Αμερική
Η Ford ελπίζει ότι η αναστολή λειτουργίας των εργοστασίων της θα είναι για λίγο.
Η Ford ανακοίνωσε ότι αναστέλλει προσωρινά την παραγωγή οχημάτων και κινητήρων στα εργοστάσια παραγωγής της στην ηπειρωτική Ευρώπη, με ισχύ από την Πέμπτη.
Η εταιρεία αναμένει ότι το κλείσιμο θα συνεχιστεί για αρκετές εβδομάδες. Οι εργοστασιακές μονάδες της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κολωνία και το Saarlouis της Γερμανίας, μαζί με τη μονάδα Craiova στη Ρουμανία, θα σταματήσουν προσωρινά την παραγωγή από την Πέμπτη 19 Μαρτίου.
Η εγκατάσταση συναρμολόγησης και εγκατάστασης κινητήρων της Βαλένθια στην Ισπανία έπαψε προσωρινά την παραγωγή από τη Δευτέρα, αφού τρεις εργάτες επιβεβαιώθηκαν με κορωνοϊό.
Η Ford δήλωσε ότι ελπίζει ότι η αναστολή θα είναι μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά πρόσθεσε ότι η ακριβής διάρκεια εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, αναφέρει το Automotive News Europe.
Αυτές περιλαμβάνουν την εξάπλωση του κορωνοϊού, τις αποφάσεις των εθνικών κυβερνήσεων και των περιορισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την κυκλοφορία, συμπεριλαμβανομένων των διασυνοριακών μεταφορών, την ικανότητα του προμηθευτικού κλάδου να προμηθεύει εξαρτήματα και την επιστροφή των πελατών σε αντιπροσωπείες, πολλές από τις οποίες έχουν πλέον κλείσει, ως μέρος των μέτρων που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο.
Τα εργοστάσια κινητήρων της Βρετανίας στο Bridgend και το Dagenham, μέχρι στιγμής δεν επηρεάζονται από την αναστολή της παραγωγής στις ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις παραγωγής της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Τα εργοστάσια της Ford στην Τουρκία παραμένουν ανοιχτά προς το παρόν.
Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει την παραγωγή αυτοκινήτων στη Βόρεια Αμερική, ως απάντηση στην πανδημία του νέου κορωνοϊού.
Τα εργοστάσια της Ford στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό θα διακόψουν τη λειτουργία τους από την Πέμπτη 18 Μαρτίου έως τις 30 Μαρτίου, «προκειμένου να απολυμανθούν και να προστατευθούν οι εργαζόμενοι από την εξάπλωση του Covid-19», επισημαίνει ο όμιλος σε ένα δελτίο Τύπου.
Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με τη συνδικαλιστική ένωση εργαζόμενων στις αυτοκινητοβιομηχανίες UAW, που ζητούσε εδώ και πολλές ημέρες τη διακοπή της παραγωγής για να προστατευτούν οι εργαζόμενοι.
Η Skoda, θα αναστείλει την παραγωγή στα εργοστάσιά της στην Τσεχική Δημοκρατία για δύο εβδομάδες από την Τετάρτη το απόγευμα, ανέφερε η εταιρεία.
Η Skoda, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας της χώρας, δήλωσε ότι θα καταβάλει στους εργαζόμενους το 70% των μισθών μέχρι τις 29 Μαρτίου και στη συνέχεια το 75% μέχρι τις 5 Απριλίου, κατά τη διάρκεια του τερματισμού των εργασιών, αναφέρει το Reuters.
Ο όμιλος Volkswagen, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την παραγωγή στα εργοστάσια του σε ολόκληρη την Ευρώπη, πιθανώς για δύο έως τρεις εβδομάδες, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού πλήττει τις πωλήσεις και διαταράσσει τις αλυσίδες εφοδιασμού.
Η Skoda επιβεβαίωσε δύο περιπτώσεις κορωνοϊού στους υπαλλήλους της και έχει απομονώσει αρκετούς εργαζόμενους στο σπίτι.
Η Daimler θα αναστείλει την παραγωγή της Mercedes-Benz στην Ευρώπη για δύο εβδομάδες σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού. "Η αναστολή ισχύει για τα εργοστάσια αυτοκινήτων, φορτηγών και φορτηγών της Daimler στην Ευρώπη, και θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα", ανέφερε σήμερα η εταιρεία.
Οι παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, επί του παρόντος δεν μπορούν να διατηρηθούν πλήρως, ανέφερε η Daimler, προσθέτοντας ότι λόγω της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του COVID-19, οι οικονομικές επιπτώσεις στην Daimler δεν μπορούν να προσδιοριστούν επαρκώς αυτή τη στιγμή.
Η Nissan σταματά την παραγωγή στο εργοστάσιο στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου. Το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων της Βρετανίας, αντιμετωπίζει τον αντίκτυπο του κορωνοϊού, τη διακοπή της αλυσίδας εφοδιασμού και τη μείωση της ζήτησης. Το εργοστάσιο της Sunderland της Nissan στη βορειοανατολική Αγγλία παράγει περίπου 350.000 αυτοκίνητα.
Κατασκευάζει τα μοντέλα Qashqai, Juke και Leaf της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, πέρσι κατασκευάσθηκαν 1,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα από όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν εργοστάσια στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης