Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard & Poor’s: Υποβαθμίζει τον Ελλάκτωρα σε «Β-» - Αρνητικό το outlook

tags :
Standard & Poor’s: Υποβαθμίζει τον Ελλάκτωρα σε «Β-» - Αρνητικό το outlook
Στην υποβάθμιση της αξιολόγησης του Ελλάκτωρα σε «Β-» με αρνητικό το outlook, προχώρησε σήμερα (18/3) ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s,
Στην υποβάθμιση της αξιολόγησης του Ελλάκτωρα σε «Β-» με αρνητικό το outlook, προχώρησε σήμερα (18/3) ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, καθώς εκτιμά ότι η μείωση της μόχλευσης του ομίλου θα διαρκέσει περισσότερο λόγω των συνεχιζόμενων προκλήσεων στον κατασκευαστικό τομέα.
Σύμφωνα με την Standard & Poor’s ο Ελλάκτωρας συνεχίζει να αντιμετωπίζει σημαντικά ζητήματα στον τομέα των κατασκευών λόγω καθυστερήσεων και υπερβάσεων κόστους που ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά την κερδοφορία του ομίλου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα «από ό,τι προβλέψαμε προηγουμένως».
Σε συνδυασμό με την υψηλότερη εκροή κεφαλαίου κίνησης, αυτό έχει μειώσει τις ταμειακές ροές του ομίλου και την τάση μείωσης της μόχλευσης σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη της Standard & Poor’s.
Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη εκτίμηση της Standard & Poor’s, προβλέπει  ότι ο λόγος χρέους προς EBITDA θα διαμορφωθεί σταδιακά σε 6,0x-7,0x το 2020-2021, το οποίο είναι υψηλότερο από την προηγούμενη εκτίμησή μας περίπου 5,0x το 2021.
Βλέπουμε επίσης πρόσθετες προκλήσεις στον τομέα των συμβάσεων παραχώρησης, ο κύριος συντελεστής της λειτουργικής ταμειακής ροής του ομίλου, καθώς η πανδημία COVID-19 θα μπορούσε να επηρεάσει τα επίπεδα κυκλοφορίας και να περιορίσει την κερδοφορία αυτού του τμήματος του ομίλου.
Ο Ελλάκτωρ  ομάδα εξακολουθεί να αναζητά κεφάλαια για τις κεφαλαιακές ανάγκες που απαιτούνται για το πάρκο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη νέα σύμβαση παραχώρηση για την Μαρίνα Αλίμου.
Σε ένα δυσμενές σενάριο της αγοράς, ο Ελλάκτωρ ενδέχεται να αντιμετωπίσει καθυστερήσεις προκειμένου να εξασφαλίσει αυτή τη χρηματοδότηση, η οποία θα μπορούσε να έχει υψηλότερο κόστος.
Αυτό θα αποδυνάμωνε τα αναμενόμενα κεφάλαια από τις δραστηριότητες (FFO) για τα έτη 2020 και 2021.
Ο Ελλάκτωρ διαθέτει σήμερα 401MW εγκατεστημένης ισχύος σε λειτουργία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Ο όμιλος αναμένει να ολοκληρώσει την κατασκευή ενός πάρκου 90 MW (MW) το πρώτο τρίμηνο του 2020 και ένα δεύτερο της ίδιας δυναμικότητας μέχρι το τέλος του έτους.
Εάν η ολοκλήρωση καθυστερήσει μετά το 2020 και ο Ελλάκτωρ δεν μπορέσει να λάβει χρονική παράταση, το λαμβανόμενο τιμολόγιο θα μπορούσε να μειωθεί στα 70 ευρώ ανά megawatt (MWh) από  98 ευρώ ανά MWh.
Ο όμιλος έχει  190 εκατ. ευρώ σε εκκρεμείς αναγνωρισμένες απαιτήσεις στον κατασκευαστικό τομέα από τον Σεπτέμβριο του 2019, αλλά το χρονοδιάγραμμα και το ποσό διακανονισμού παραμένουν ασαφείς.

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης