Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pew Reseach: Το 62% των Αμερικανών πιστεύει ότι τα ΜΜΕ υπερβάλλουν για τον κίνδυνο του Covid-19

Pew Reseach: Το  62% των Αμερικανών πιστεύει ότι τα ΜΜΕ υπερβάλλουν για τον κίνδυνο του Covid-19
Σε κομματικό επίπεδο, το 76% των Ρεπουμπλικανών πιστεύει ότι τα μέσα ενημέρωσης υπερβάλλουν, σε σύγκριση με το 49% των Δημοκρατικών
Το 62% των Αμερικανών πιστεύει ότι τα μέσα ενημέρωσης υπερβάλλουν σχετικά με την απειλή του κορωνοϊού, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pew Research.
Τα αποτελέσματα της έρευνας διαπίστωσαν ότι το 63% των Αμερικανών πιστεύει ότι οι υπάλληλοι του CDC και της δημόσιας υγείας έχουν δίκιο σχετικά με τον κορωνοϊό, με μόλις 21% να πιστεύουν ότι υπερβάλλουν.
Ενώ το 62% πιστεύει ότι τα μέσα ενημέρωσης υπερβάλλουν με την απειλή, το 29% πιστεύει ότι ο Πρόεδρος Trump δεν το έχει πάρει καθόλου σοβαρά, ενώ το 52% δηλώνουν ότι δεν έλαβε αρκετά σοβαρά τον κίνδυνο.


Μόνο το 30% αναφέρει ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης χειρίστηκαν σωστά το ζήτημα, ενώ μόνο το 8% δήλωσε ότι ο Τύπος δεν έλαβε σοβαρά υπόψη τους κινδύνους.
Σε επίπεδο κομμάτων το 76% των Ρεπουμπλικανών πιστεύει ότι τα μέσα ενημέρωσης υπερβάλλουν σχετικά με την απειλή του κορωνοϊού σε σύγκριση με το 49% των Δημοκρατικών.
Υπάρχει ακόμη ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων που πιστεύουν ότι η απάντηση στον κορωνοϊό είναι υπερβολική, ακόμα και υστερική, με πολλούς να υποδηλώνουν ότι όταν υποβληθεί σε τεστ ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων στις ΗΠΑ, το ποσοστό θνησιμότητας του COVID-19 θα μειωθεί σημαντικά.
Άλλοι, έχοντας υπόψη τους τα κρούσματα και τους θανάτους στην Ιταλία θεωρούν την υπερβολική αντίδραση απαραίτητη, για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού και να αποτραπεί ο θάνατος των εκατοντάδων χιλιάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης