Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Στο 0,4% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Φεβρουάριο 2020 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Ιαπωνία: Στο 0,4% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Φεβρουάριο 2020 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά 0,1%
Περαιτέρω επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ιαπωνία τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (19/3) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 0,4% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2019, έναντι ετήσιας ανόδου 0,7% τον Ιανουάριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα διαμορφωθεί στο 0,5%.
Εφόσον εξαιρεθούν οι τιμές νωπών τροφίμων και ενέργειας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε επιβράδυνη στο 0,6% έναντι 0,8% τον προηγούμενο μήνα, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 0,7%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας, οι τιμές νοπών τροφίμων σημείωσαν ετήσια άνοδος της τάξεως του 1,2%, ενώ αντίθετα οι τιμές καυσίμων, ηλεκτρικού ρεύματος και νερού υποχώρησαν κατά 1%.
Όσον αφορά τις τιμές αγαθών, σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του 1% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2019, ενώ οι τιμές στον τομέα υπηρεσιών κατέγραψαν οριακή πτώση της τάξεως του 0,1%.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε οριακή πτώση της τάξεως του 0,1%.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο Οικονομάις της χώρας, η συνολική βιομηχανική δραστηριότητα της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 0,8% σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο του 2020, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Η δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου ενισχύθηκε κατά 0,8% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2019, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για την μεταποιητική δραστηριότητα, και συγκεκριμένα στο 1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης